TR | EN
Dr. Öğr. Üyesi Gözde AYTER ARPACIOĞLU
Dr. Öğr. Üyesi Gözde AYTER ARPACIOĞLU
  • Dahili Telefon: 0(222) 239 37 50/4853
  • E-Posta: email
  • Özgeçmiş: YÖK Akademik
  • Özgeçmiş: AVESİS Akademik
  • Orchid No: 0000-0002-5121-4303
  • Researher ID: AAH-4147-2020
  • Scopus ID: 42061133700
  • Araştırma Alanları: Tahıllar, Yemeklik baklagiller

1) EĞİTİM

Derece

Bölüm/Anabilim Dalı

Üniversite

Yıl

Lisans

Tarla Bitkileri

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi

2004-2008

Yüksek Lisans

Tarla Bitkileri

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Fen Bilimleri Enstitüsü

2008-2010

Doktora

Tarla Bitkileri

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Fen Bilimleri Enstitüsü

2010-2019

 

2 )  AKADEMİK ÜNVANLAR

Ünvan

Görev Yeri

Yıl

Arş. Gör.

ESOGÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü

2009-2019

Arş. Gör. Dr.

ESOGÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü

2019-

 

3) VERDİĞİ DERSLER

Tarımsal Ekoloji

 

4)  YÖNETİLEN TEZLER

 

5)   YAYINLAR

5.1 Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

  1. Ayter N.G.,Olgun M. (2018).  Eskişehir Sulu Koşullarında Farklı Azot Dozlarının Buğdayın Bazı Fizyolojik Özelliklerine Etkisinin Belirlenmesi.  Research Journal Of Biological Sciences.
  2. Kayan N.,Kutlu İ., Ayter N.G. (2018).  The Influence Of Dıfferent Tıllage, Crop Rotatıonsand Nıtrogen Levels On Plant Heıght, Bıologıcaland Graın Yıeld In Wheat.  Agrolife Scientific Journal, 7(1), 82-91.
  3. Olgun M.,  Sezer O., Turan M.,  Budak Başçitçi Z., Ayter N.G., Ardıç M., & Koyuncu O. ( 2018). Determination of The Effects Of Mineral On Seed Yield By Different Statistic Methodsin Bread Wheat (Triticum aestivum L.) Under Drought Conditions.  Sakarya University Journal of Science, 22(6), 1701-1719.
  4. Olgun M., Karaduman Y., Ayter N.G., Ardıç M., Koyuncu O., Sezer O., Budak Başçitçi Z.,  Tunca Z.Ş., Belen S., Aydın D., & Katar, D. ( 2018). Ekmekllik Buğday Çeşitlerindeki RGB, HSV Ve Lab Renk Değerleri İle Nitrojen Dozları Ve Kalite Parametreleri Arasındaki İlişki.  Research Journal of Biology Sciences, 11(2), 46-51.
  5. Olgun M., Ardıç M.,  Budak Başçitçi Z., Katar D., Ayter N.G., Aydın D., Sezer O., Belen S., & Koyuncu, O. (2018). Türkiye’de Hububat Üretiminin Uzun Yıllara Bağlı Değişiminin Analizi.  Research Journal of Biology Sciences, 11(1), 23-28.
  6. Olgun M., Budak Başçiftçi Z., Ayter N.G., & Aydın D. (2017).  Farklı Özellikteki Ekmeklik Çeşitlerin Duyusal Analizler Yönünden Değerlendirilmesi.  Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 12(2), 47-54.
  7. Olgun M., Sezer O., Turan M., Budak Başçiftçi Z., Ayter N.G., Aydın D., Ardıç M., & Koyuncu O. (2017).  Determination of Relationship Between Minerals And Yield Components By Different Statistic Methods İn Bread Wheat (Triticum aestivum L.) Under Irrigated Conditions.  Journal of applied biological sciences, 11(1), 21-28.
  8. "Olgun M., Turan M., Budak Başçiftçi Z., Ayter N.G.,  Ardıç M., & Koyuncu O. (2017).  Determination of Organic Acids on The Development Periods ın Bread Wheat Genotypes.  Biological Diversity and Conservation, 10(3), 136-143.
  9. Kayan N.,Kutlu İ., Ayter N.G. Adak M.S. (2017).  Effects Of Dıfferent Tıllage, Rotatıon Systems And Nıtrogen Levels On Wheat Yıeld In Dry Farmıng Areas Of Central Anatolıa (Turkey).  Fresenius Environmental Bulletin, 26(11), 6346-6355. Olgun M., Onarcan A.O.,
  10.  Özkan K., Işık Ş., Sezer O., Özgişi K., Ayter N.G., Budak Başçiftçi Z., Ardıç M., & Koyuncu O. (2016). Wheat Grain Classification By Using Dense SIFT Features With SVM Classifier.  Computers and Electronics in Agriculture, 122, 185-190.
  11. Olgun M., Budak Başçiftçi Z., Ayter N.G., Turan M., Aydın D., Tunca Z. Ş., Sönmez A.C., & Koyuncu O. (2016).  Potasyum İyodür Uygulamasının Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Biyokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi.  Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 11(2), 46-60.
  12. Olgun M., Ardıç M., Turan M., Sezer O., Budak Başçiftçi  Z., Ayter N.G., & Koyuncu O. (2016).  Changes in The Mineral Contents Of Bread Wheat Genotypes During The Development Periods Of  Wheat.  Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences, 30(2), 79-87.
  13. Olgun M., Budak Başçiftçi Z., Ayter  N.G., & Aydın D. (2016).  Ekmeklik Buğday Çeşit Hatlarında Tartılı Derecelendirme Yönteminin Kullanılabilirliği.  Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 11(2), 91-98.
  14. Olgun M., Budak Başçiftçi Z., Ayter N.G., Turan M., Koyuncu O., Ardıç M., Ağar G., ;& Takıl  E. (2015).  Genetic Divergence in Some Barley (Hordeum vulgare L.) Genotypes by RAPD and ISSR Analyses.  Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 10(2), 102-109.
  15. Olgun M., Karaduman Y., Tunca Z. Ş., Akın A., Yorgancılar Ö, Budak Başçiftçi Z., Ayter N. G., & Takıl E. (2015).  Comparison Of Some Quality Characteristics İn Kinoa  Chenopodium quinoa   Buckwheat  Fagopyrumes Culentum   Siyez Wheat  Triticum monococcum  and Bread Wheat  Triticum aestivum  By Principle Componentanalysis.  Biological Diversity and Conservation, 8(3), 153-158.
  16. Olgun M., Turan M., Budak Başçiftçi Z., Ayter  N.G., Ardıç M., Taşçı S., Koyuncu O., & Aygün C. (2015).  Impact of Waterlogging Stress On Yield Components And Chemical Characteristics Of Barley  Hordeum vulgare.  Biological Diversity and Conservation, 8(1), 104-113.
  17. Ardıç M., Olgun M., Sezer O., Özgişi K., Yaylacı K., Budak Başçiftçi, Z., Ayter N.G., & Koyuncu O. (2015).Comparıson Of Folıar Anatomy Of Ten Bread Wheat  Trıtıcum  Poaceae  And Ten Barley  Hordeum  Poaceae  Cultıvars. Pakistan Journal of Botany, 47(5), 1989-1997.
  18. Olgun M., Yorgancılar Ö., Uzun P., Budak Başçitçi Z.,  Ayter N.G., Koyuncu O., & Ardıç M. ( 2015). Determining differences between physiologic and  quality characters gliadin and glutenin electrophoretic bands in bread wheat.  Custos e Agronegocio.
  19. Olgun M., Kutlu I., Ayter N.G.,  & Budak Başçitçi, Z. ( 2014). Assessing Stabiliy Performance Of Wheat Genotypes For Yield And Some Yield Components Under İrigated And Non-İrragated Conditions. Custos e @gronegócio on line, 10(3):2-23.
  20. Olgun M., Yorgancılar Ö., Budak Başçiftçi Z., & Ayter N.G. (2014).  Ekmeklik Buğdayda Triticum aestivum L   Bazı Kalite Parametrelerinin Farklı İstatistiki Metodlarla İncelenmesi.  Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 9(2), 59-68.
  21. Olgun M., Budak Başçiftçi Z.,  Ayter N.G., Kutlu İ., Akın A., & Karaduman Y. (2013).  Ekmeklik Buğday  Triticum aestivum L   Çeşitlerinde Protein Oranının Üç Farklı Analiz Yöntemine Göre Karşılaştırılması Üzerine Bir Araştırma.  Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 8(2), 80-87.
  22. Olgun M., Erdoğan S., Kutlu İ., Ayter  N.G., & Budak Başçiftçi Z. (2013).  Evaluation Acreage Production And Yield On Barley By Krigging Method İn Turkey.  Anadolu Journal of Agriculture Sciences, 28(3), 141-149.
  23. Olgun M., Kutlu İ., Ayter N.G., Yorgancılar Ö., & Budak Başçiftçi Z. (2013).  Determination of Genetic Diversity in Bread Wheat T. aestivum L   by Agronomic and Quality Traits and SDSPAGE Method.  Global Journal of Science Frontier ResearchAgriculture and Veterinary , 13(8).
  24. Olgun M., Erdoğan S., Kutlu İ.,  Ayter N. G., & Budak  Başçiftçi Z. (2013).  Evaluation Acreage  Production And Yield Of Wheat  T  aestivum L   By Krigging Method İn Turkey.  Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, 14(1), 162-171.
  25. Şanal T., Olgun M., Erdoğan S., Pehlivan A., Yazar S., Budak Başçiftçi Z., Kutlu İ., & Ayter N.G. (2012).  Quality Analysis Of Turkey İn Bread Wheat By İnterpolation Techniqueıı  White Hard Bread Wheat.  Biological Diversity and Conservation, 5(3), 134-139.
  26. Şanal T., Olgun M., Erdoğan S., Pehlivan A., Yazar S., Budak Başçiftçi Z., Kutlu İ., & Ayter N.G. (2012).  Quality Analysis of Turkey in Bread Wheat By Interpolation Techniqueı  Red Bread Wheat.  Biological Diversity and Conservation, 3(3), 69-75.
  27. Olgun M., Erdoğan S., Kutlu İ., Ayter N.G., & Budak  Başçiftçi Z. (2012).  Buğday  Triticum aestivum L   ve Arpanın  Hordeum vulgare L  Orta Anadolu Bölgesi'ndeki Üretim Potansiyeli.  Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 7(2), 81-92.
  28. Olgun M., Ayter N.G., Kutlu İ., & Budak Başçiftçi Z. (2012).  Farklı Gamma Işını Dozlarının Ekmeklik Buğdayda Fide Gelişimi Üzerine Etkisi. Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 7(2), 73-80.
  29. Olgun M., Kutlu İ., Ayter N.G., Budak Başçiftçi Z., & Kayan N. (2012).  Farklı Silajlık Mısır Genotiplerinin Eskişehir Koşullarında Adaptasyon Yeteneklerinin Belirlenmesi.  Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi, 5(1), 93-97.
  30. Kutlu İ., Ayter N.G., & Budak Z., (2009).  Genetic Variations of Triticale Genotypes in Different NaCl Concentrations.  Journal of Applied Biological Sciences, 3(3), 21-27.

 

5.3 Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında  (Proceedings) Basılan Bildiriler

 

  1. Budak Başçiftçi Z., Ayter N.G., & Olgun M. (2019).  Eskişehir Koşullarında Yetiştirilen Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Verim, Verim Unsurları ve Stabilite Kabiliyetleri Yönünden Değerlendirilmesi.  Türkiye 13. Ulusal 1. Ulusallararası Tarla Bitkileri Kongresi, 39-47.
  2. Kayan N.,Kutlu İ., Ayter N.G. (2018).  The influence of different tillage, crop rotations and nitrpgen levels on plant height, biological and grain yield in wheat.  International Conference “Agricultural for Life, Life for Agriculture (/Sözlü Sunum)
  3. Kayan N.,Kutlu İ., Ayter N.G.  (2018).  Effects of Different Tillage and Soil Residual Nitrogen on ChickpeaYield under Wheat-Chickpea Rotation System in Central AnatoliaCondition.  International Agricultural Science Congress (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)
  4. Ardıç  M., Olgun M., Sezer O., Çiçek A., Budak Başçiftçi Z., Ayter N.G., & Koyuncu O. (2017).  The Effects of  Some Heavy Metal Pollutants on Faculty of Agriculture of ESOGU Planting Wheat Fields in Eskişehir-Turkey.  3 rd International Congress on Applied BiologicalSciences.

5.4 Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler

  1. Ardıç M, M. Olgun, Z. Budak Başçiftçi, N.G. Ayter, 2014. Bazı Buğday (Triticum aestivum L.) Çeşitlerinde PEG (Polyethylene Glycol) Stresine Karşı Büyüme ve Klorofil Flüoresans Parametrelerinde Meydana Gelen Değişimler. 22. Ulusal Biyoloji Kongresi, 23-27 Haziran 2014, Eskişehir
  2. Olgun M, Z. Budak Başçiftçi, N.G. Ayter, M Ardıç, 2014 Bitki Islahında Prolinin Kuraklığa Tolerans Bakımından Önemi. 22. Ulusal Biyoloji Kongresi, 23-27 Haziran 2014, Eskişehir.
  3. Budak Başçiftçi Z, İ. Kutlu, N.G. Ayter, G. Kınacı, E. Kınacı, 2013. Yağmurlama ve Damla Sulama Yöntemlerinin Buğdayda Verim ve Verim Ögelerine Etkilerinin Karşılaştırılması. Türkiye X. Tarla Bitkileri Kongresi, 10-13 Eylül 2013, Konya.
  4. Sönmez K, Z. Budak Başçiftçi, Ö. Alan, İ. Kutlu, Y. Evrenosoğlu, N.G. Ayter, 2011. Eskişehir Ekolojik Koşullarında Bazı Şeker Mısırı Çeşitlerinin (Zea mays L.var. Saccharata) Tarımsal Özelliklerinin ve Yetiştirme Olanaklarının Belirlenmesi. I.Ulusal Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi, 27-30 Nisan 2011, Eskişehir.
  5. Kutlu İ, N.G. Ayter, Olgun M. (2011).  Buğday Islahında Diallel Analizlerin Önemi. I.Ulusal Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi, 27-30 Nisan 2011, Eskişehir.
  6. Kutlu İ, N.G. Ayter, Olgun M. (2011).  Süne Zararının Ekmeklik Buğdayın Verim ve Kalitesine Etkisi.  I.Ulusal Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi, 27-30 Nisan 2011, Eskişehir.
  7. Kutlu İ, N.G. Ayter, Z. Budak, 2010. Kuru ve Sulu Koşullarda Yapılan Çinkolu Gübrelemenin Aspirin Tarımsal Özelliklerine Etkisi. I. Ulusal Toprak ve Su Kaynakları Kongresi, 1-4 Haziran 2010. Eskişehir.
  8. Kutlu İ., Budak Z., Ayter N.G., Er C., Kınacı G., Kınacı E. 2009. Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinde Kuraklığa Dayanıklılık Parametrelerinin Belirlenmesi. Türkiye VIII. Tarla Bitkileri Kongresi, 19-22 Mayıs 2009, Hatay.
  9. Ayter N.G., Z. Budak, İ. Kutlu, C. Er, G. Kınacı, E. Kınacı, 2009. Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Eskişehir Koşullarında Verim ve Kalite Özelliklerinin Stabilitesi. Türkiye VIII. Tarla Bitkileri Kongresi, 19-22 Ekim 2009, Hatay.
  10. Ak Ö., Dalgıçoğlu C., Balabanlar M., Uzun N., Ayter N.G., Baykul A. (2009).  Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar  Gdo  Ve Ürünlerinin Tarım Ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri.  Tmmob Ziraat Mühendisleri Odası V. Öğrenci Kurultayı
  11. Ayter N.G., Bozkuş B., Kara H., Sağlam T., Yoğun Z., Kutlu İ.(2008).  Eskişehir Şeker Fabrikasının Bölgeye Etkisi  Özelleştirme Sürecinin Olası Etkileri.  TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası IV. Öğrenci Kurultayı

 

           Diğer Yayınlar

  1. Kınacı E, G. Kınacı, Z. Başçiftçi, İ. Kutlu, N.G. Ayter, S. Özdemir, 2011. “Kışlık Buğdayda Yağmurlama ve Damla Sulama Yöntemlerinin Bazı Tarımsal Özelliklere Etkilerinin Karşılaştırılması”. Eskişehir Ticaret Borsası Dergisi, 2(4): 38-41.
  2. Kınacı G, Z. Başçiftçi, N.G. Ayter,  E. Kınacı, 2010. “Beslenmemizin Vazgeçilmezi Ekmek ve Çeşitleri”. Eskişehir Ticaret Borsası Dergisi, 1(3): 17-18.

 

6)   PROJELER

  1. Eskişehir'de Geniş Alanlarda Üretilmekte Olan Bazı Mısır Çeşitlerinin Körpe Tüketime Uygunluğunun Belirlenmesi, BAP, (Proje No: 20202749) 2020.
  2. Bazı Buğday Çeşitlerinde Verim, Verim Unsurları ve Kalite Parametrelerinin İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma, BAP, (Proje No:2018-2215), Araştırmacı, 2018-2019. 
  3. Ekmeklik Buğday ve Karabuğday Çeşitlerinde Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi, BAP (Proje No:2016-1225), Araştırmacı, 2016 -2018.
  4. Eskişehir koşullarında farklı toprak işleme  ekim nöbeti sistemleri ve azotlu gübrelemenin verim ve azot alımı üzerine etkileri, BAP (Proje No:), Araştırmacı,2011-2015.
  5. Kuru ve Sulu Koşullar İçin Geliştirilen Tahıl Çeşit Adaylarının Agronomik ve Kalite Özellikleri İle Bunlar Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi , BAP, (Proje No:200923019) Araştırmacı, 2009-2015.

8)   İDARİ GÖREVLER