ERASMUS, FARABİ VE MEVLANA PROGRAMI

ERASMUS+ PROGRAMI

2014-2020 yılları arasında uygulanacak olan ERASMUS+ Programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği Programıdır.

ERASMUS+ Programı kapsamında öğrenciler; lisans,yüksek lisans veya doktora programı süresince 12 ay’a kadar Fakültemizin Erasmus ortaklık anlaşmaları çerçevesinde yurtdışında bir üniversitede öğrenme hareketliliği faaliyeti gerçekleştirebilmektedir. Ayrıca programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya organizasyon bünyesinde mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanmak için staj yapabilmektedir.

Ziraat Fakültesi’nin öğrenci ve personel hareketliliği kapsamında Erasmus+ İkili Anlaşmaları Listesi aşağıda verilmiştir.

ÜLKE

KURUM

ALAN/BÖLÜM

Bulgaristan

University of Agribusiness and Rural Development

Çek Cumhuriyeti

Mendel University in Brno

Bahçe Bitkileri

Tarımsal Biyoteknoloji

Letonya

Latvia University of Agriculture

University of Life Sciences in Lublin

Polonya

University of Technology and Life Sciences in Bydgoszcz (Faculty of Agriculture and Biotechnology)

Bahçe Bitkileri

Tarımsal Biyoteknoloji Tarla Bitkileri

Polonya

University of Technology and Life Sciences in Bydgoszcz (Faculty of Animal Breeding and Biology)

Tarımsal Biyoteknoloji Zootekni

FARABİ PROGRAMI

Kısaca "Farabi Değişim Programı" olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır.

Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır. Farabi Değişim Programına katılan öğrencilere karşılıksız burs, öğretim üyelerine de ek ders ödemesi yapılmaktadır.

Farabi Değişim Programının uygulanmasına ilişkin ilkeler, Yönetmelik ve Esas ve Usuller tarafından ayrıntılarıyla belirlenmiştir.

Farabi Programı ile ilgili her türlü bilgiye ve anlaşmalı Yüksek Öğretim Kurumlarına alttaki linkten ulaşılabilir.

MEVLANA PROGRAMI

Yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimine olanak sağlayan, 2011 yılında başlatılan bir programdır.

Diğer değişim programlarından farklı olarak, hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsamaktadır. Mevlana Değişim Programı ile öğrenciler ve öğretim elemanları dünyanın herhangi bir yerinde istediği üniversitede eğitim alma fırsatını yakalayacaktır.

Herhangi bir bölge, alan, coğrafya sınırı yok.

Öğrenciler Mevlana Değişim Programı’na katıldıktan önce/sonra diğer değişim programlarından da faydalanabilir.

Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşmamız olan Üniversiteler

Kazakhstan, Kostanay State University

Universidad Nacional Autonoma de Mexico (Campus Morelos)

Russia, Perm State Agricultural Academy