ESOGÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Proje kapsamında Litvanya’ya bir ziyaret gerçekleştirdi
20.12.2021

ESOGÜ Rektörlüğü ve Litvanya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği arasında imzalanan Uygulama Anlaşması ile 26 Temmuz 2021 tarihinde resmi olarak başlayan ve Üniversite adına yürütücülüğünü Ziraat Fakültesinin gerçekleştirdiği "Developing New Partnerships between Lithuania and Turkey building around Bioeconomy and the European Green Deal" başlıklı proje kapsamında, ESOGÜ Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri proje ortakları Vytautas Magnus Üniversitesi Tarım Akademisi (VMU AA) ve Kaunas Teknoloji Üniversiteleri ile proje toplantısı yapmak, Kırsal Kalkınma Kongresi ve Tarım fuarına katılmak üzere 20-24 Eylül 2021 tarihleri arasında Litvanya‘nın Kaunas şehrine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Proje, bir yandan Avrupa Yeşil Mutabakatının kapsam ve içeriğini özellikle tarım ve gıda sektörlerinde biyoekomi alanında anlamak için faaliyetler düzenlemek, bir yandan da bu proje faaliyetleri aracılığıyla Litvanya ve Türkiye arasında olası işbirliklerini geliştirmeye yönelik arayışlar için ortam oluşturmak amacıyla yürütülen proje, ortak üniversiteler arasında işbirliğini geliştirmenin yanı sıra bu alanda üniversite sanayi işbirliğine de katkı sunmayı hedeflemektedir.

VMU AA tarafından organize edilen ‘Rural Development 2021: Challenges for Sustainable Bioeconomy and Climate Change’ ile İş Dünyası ve Bilim Forumuna katılan ESOGÜ ekibi, programda hem benzer alanlarda çalışan meslektaşlarıyla görüşme fırsatı buldu hem “Türkiye’de Kırsal Kalkınmanın Evrimi” ve “İklim Değişikliklerinin Su Kaynakları üzerine Etkileri” başlıklı iki bildiriyle katkı sağladı.

Söz konusu proje Litvanya Kalkınma İşbirliği Programından desteklenmektedir.