TR | EN
ERASMUS+ KA131 KARMA YOĞUN PROGRAMI (BIP) TAMAMLANDI
1.10.2023
Öne çıkan görsel

Erasmus+KA131 proje döneminde, Università degli Studi di Perugia (İTALYA) ev sahipliğinde, University of Cordoba (İSPANYA) ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi arasında planlanan, Karma Yoğun Programı (BIP) çerçevesinde online dersler 05.06.2023 – 30.06.2023 tarihleri arasında, yüz yüze eğitim ise 01.09.2023 – 30.09.2023 tarihleri arasında Perugia’da (İTALYA) tamamlanmıştır.

Prof. Dr. Emiliano LASAGNA koordinatörlüğünde düzenlenen “Akdeniz Havzasında Sürdürülebilir Tarım için Yerel Genetik Kaynakların Kullanımı” konulu eğitim faaliyetinde çiftlik hayvanlarında biyoçeşitliliğin önemi ve korunması, hayvan refahı, sürdürülebilir hayvancılık ve yerel çiftlik hayvanı ırklarının gıda üretiminde değerlendirilmesi gibi güncel konular ele alınmıştır.

Eğitime Cordoba Üniversitesi'nden (İspanya) 6 öğrenci, Perugia Üniversitesi’nden (İtalya) 11 ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi adına Fakültemiz Zootekni, Tarımsal Biyoteknoloji ile Gıda Mühendisliği Bölümlerinden Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora aşamalarındaki 10 öğrencimiz katılmıştır.

Öğrencilerimizin kişisel ve akademik gelişimi için önemli olduğunu düşündüğümüz; kültürel etkileşim ve sürdürülebilir tarımsal üretimi amaçlayan bu programa katılım sağlayan tüm öğrencilerimize, gerekli anlaşmaların sağlanması ve uygulanması için katkı sağlayan ESOGÜ, Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne (yoğun çaba ve ilgilerinden dolayı Öğr. Gör. Müge TANBERK ve Öğr. Gör. Madina YÖRÜK’e), programın tasarlanması ve ilkinin koordinasyonunu sağlayan Prof. Dr. Emiliano LASAGNA’ya Fakültemiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.