Öğrencilerimiz Dünya Çiftçiler Gününde Çiftçilerimiz ile Buluştu
20.05.2024

Fakültemiz öğrencileri Dünya Çiftçiler Günü olan 14 Mayıs günü Han ilçesi Gökçekuyu mahallesindeydi. Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Handan Giray ve Tarımsal Yayım dersini alan öğrencilerimiz, Frigya Vadisi Ekolojik Köy Projesini ziyaret etti. BEBKA tarafından 2022 yılı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan proje, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, Eskişehir Valiliği ve Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle, Han İlçesinde pilot köy olarak seçilen Gökçekuyu Mahallesinde tarımsal turizm ve eko turizmden faydalanarak yöre çiftçisinin gelirinin arttırılmasına ve kırsal yaşamı sürdürülebilir kılmaya katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Öğrencilerimiz proje alanını ve civarındaki tarihi yerleri gezmiş, Han Belediye Başkanı Bekir Belceli, Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerinden ziraat mühendisleriyle, S.S. Han Tarımsal Kalkınma Kooperatif yöneticileri, üyeleri, köy halkı ve üreticilerle görüşmüşlerdir.