TR | EN
Doç.Dr. Onur KETENOĞLU
Doç.Dr. Onur KETENOĞLU

Dr. Öğr. Üyesi Onur KETENOĞLU

  •  Dahili: 0(222) 239 37 50/4831
  •  E-Posta: onur.ketenoglu@ogu.edu.tr
  •  Özgeçmiş: YÖK Akademik
  •  Özgeçmiş: AVESİS Akademik
  •  ORCID No: 0000-0001-7584-8389
  •  Researcher ID: I-2919-2019
  •  Scopus ID: 56805043100
  •  Araştırma Alanları: Moleküler damıtma, bitkisel yağlar, ekstraksiyon teknikleri, yağ asitleri, temel işlemler

 

1) EĞİTİM

Derece

Bölüm/Anabilim Dalı

Üniversite

Yıl

Lisans

Gıda Mühendisliği Bölümü

Ankara Üniversitesi

2004-2008

Yüksek Lisans

Gıda Mühendisliği A.B.D.

Ankara Üniversitesi

2008-2010

Doktora

Gıda Mühendisliği A.B.D.

Ankara Üniversitesi

2010-2016

 

2 )  AKADEMİK ÜNVANLAR

Ünvan

Görev Yeri

Yıl

Arş. Gör.

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2009-2016

Ziyaretçi Araştırıcı

Università degli Studi di Teramo, Facoltà Di Bioscienze E Tecnologie Agro-Alimentari E Ambientali, Teramo, İtalya.

Haziran 2015-Ekim 2015

Dr. Öğr. Üyesi

Çankırı Karatekin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2017-2021

Dr. Öğr. Üyesi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2021-

 

3) VERDİĞİ DERSLER

Termodinamik, Biyolojik ve Kimyasal Kinetik, Fonksiyonel Gıdalar, Gıda Mühendisliğine Giriş, Gıda Toksikolojisi, Mühendisler İçin Bilgisayar Uygulamaları, Gıda Mühendisliğinde Uygulamalı İstatistik (YL), Gıdaların Fiziksel Özellikleri (YL)

4)  YÖNETİLEN TEZLER

4.1 Yüksek Lisans Tezleri

4.2 Doktora Tezleri

5)   YAYINLAR

5.1 Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

  1. Kiralan, S. S., Karagoz, S. G., Ozkan, G., Kiralan, M., Ketenoglu, O. 2021. Changes in volatile compounds of virgin olive oil flavored with essential oils during thermal and photo-oxidation. Food Analytical Methods, 14(5): 883–896. doi: 10.1007/s12161-020-01926-w
  2. Ketenoglu, O. 2020. Extraction of peanut oil using thermosonication: Modeling and multiobjective optimization of process parameters using Box–Behnken design. Journal of Oleo Science, 69(6): 585-595. doi: 10.5650/jos.ess19309
  3. Sahin Ozkan, K., Ketenoglu, O., Yorulmaz, A., Tekin, A. 2019. Utilization of Molecular Distillation for Determining the Effects of Some Minor Compounds on the Quality and Frying Stability of Olive Pomace Oil. Journal of Food Science and Technology, 56(7):3449–3460. doi.10.1007/s13197-019-03831-5
  4. Kantekin-Erdogan, M.N., Ketenoglu, O., Tekin, A. 2019. Effect of Monoglyceride Content on Emulsion Stability and Rheology of Mayonnaise. Journal of Food Science and Technology, 56(1):443–450. doi.10.1007/s13197-018-3506-2
  5. Ketenoglu, O. 2018. Determination of Antoine Constants from Estimated Vapor Pressures of Selected Food Contaminants. Current Journal of Applied Science and Technology, 29(3): 1-11. doi.10.9734/CJAST/2018/44173
  6. Ketenoglu, O., Tekin, A. 2018. Computer Simulation and Experimental Molecular Distillation of Olive Pomace Oil Deodorizer Distillate – A Comparative Study. LWT- Food Science and Technology, 96: 636-641. doi.10.1016/j.lwt.2018.06.015
  7. Ketenoglu, O., Sahin Ozkan, K., Yorulmaz, A., Tekin, A. 2018. Molecular Distillation of Olive Pomace Oil ─ Multiobjective Optimization for Tocopherol and Squalene. LWT- Food Science and Technology, 91: 198-202. doi.10.1016/j.lwt.2018.01.051
  8. Altuntas, A.H., Ketenoglu, O., Cetinbas, S., Erdogdu, F., Tekin, A. 2018. Deacidification of Crude Hazelnut Oil Using Molecular Distillation – Multiobjective Optimization for Free Fatty Acids and Tocopherol. European Journal of Lipid Science and Technology, 120, 1700369. doi.10.1002/ejlt.201700369
  9. Ketenoglu, O., Erdogdu, F., Tekin, A. 2018. Multi-objective Optimization of Molecular Distillation Conditions for Oleic Acid from a Rich-in-Fatty Acid Model Mixture. Journal of Oleo Science, 67(1):21-28, doi.10.5650/jos.ess17134
  10. Gelmez, B., Ketenoglu, O., Yavuz, H., Tekin, A. 2017. Removal of di-2-ethylhexyl phthalate (DEHP) and mineral oil from crude hazelnut skin oil using molecular distillation–multiobjective optimization for DEHP and tocopherol. European Journal of Lipid Science and Technology, 119, doi.10.1002/ejlt.201600001
  11. Ketenoglu, O., Tekin, A. 2015. Applications of Molecular Distillation Technique in Food Products. Italian Journal of Food Science, 27(3):277-281. doi. HTTP://DX.DOI.ORG/10.14674/1120-1770/IJFS.V269
  12. Ketenoglu, O., Mert, B., Tekin, A. 2014. Effects of microfluidized dietary fibers on stability properties of emulsions. Journal of Texture Studies, 45(4):295-306. doi.10.1111/jtxs.12074

 

 

5.2 Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

  1. Ketenoğlu, O. 2020. Yer fıstığı (Arachis Hypogaea L.) yağının farklı çözücüler kullanılarak değişken güç ve frekanslarda ultrason destekli ekstraksiyonu. GIDA, 45(1): 61-71 , doi.10.15237/gida.GD19132
  2. Ketenoğlu, O., Tekin, A. 2012. Bazı Bitkisel Liflerin Gıda Emülsiyonlari Üzerine Etkileri. Akademik Gıda, 10(4):60-64.
  3. Ketenoğlu, O., Candoğan, K. 2011. Effect of Low-Sodium Salt Utilization on Some Characteristics of Ground Beef Patties, GIDA, 36(2): 63-69.

5.3 Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında  (Proceedings) Basılan Bildiriler

  1. Ketenoglu, O. Infrared-Assisted Extraction and Its Applications in Food Products. 3rd International Conference on Food, Agriculture and Veterinary, 19-20 June 2021, Izmir, Turkey. (Oral)
  2. Ketenoğlu, O. Greener approaches and innovative technologies for the extraction of edible oils in food industry. 3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), 19-20 March 2020, Ankara, Turkey. (Oral)
  3. Ketenoglu, O., Ucuncuoglu, D., Ercoskun, H. 2018. Evaluating Textural Effects of Different Hydrocolloids in “Cezerye” Prepared from Quince and Cornelian Cherry Fruit. The International Symposium on Food Rheology and Texture (Food Rheology-Texture Istanbul 2018-FRTI 2018), 19-21 October 2018, Istanbul, Turkey
  4. Ucuncuoglu, D., Ketenoglu, O., Ozpolat, Y., Ercoskun, H. 2018. “Cezerye” From Oleaster Fruit (Elaeagnus Angustifolia L.): Assessment Of Different Hydrocolloids. 3rd International Congress on Food Technology, October 10-12, 2018 Nevşehir, Turkey.
  5. Ucuncuoglu, D., Ketenoglu, O., Ercoskun, H. 2017. Usage of Some Major Hydrocolloids in “Cezerye” Prepared from Cornelian Cherry Fruit. 1st International Turkish World Engineering and Science Congress – ITWESC, 7-10 December 2017, Antalya, Turkey. (Oral)
  6. Ketenoglu, O., Ucuncuoglu, D., Ercoskun, H. 2017. Effects of Some Hydrocolloids on Quality Characteristics of Turkish “Cezerye” Prepared from Quince. 1st International Turkish World Engineering and Science Congress – ITWESC, 7-10 December 2017, Antalya, Turkey. (Oral)
  7. Ketenoglu, O., Erdogdu, F., Tekin, A. 2016. A Study on Determining Evaporation Conditions of Oleic Acid Using Molecular Distillation and Multiobjective Optimization. 14th Euro Fed Lipid Congress, 18-21 September 2016, Ghent, Belgium.
  8. Altuntas, A. H., Ketenoglu, O., Erdogdu, F., Tekin, A. 2016. Multiobjective Optimization of Crude Hazelnut Oil Deacidification by Molecular Distillation. 14th Euro Fed Lipid Congress, 18-21 September 2016, Ghent, Belgium.
  9. Sahin Ozkan, K., Ketenoglu, O., Tekin, A. 2014. Trans fatty acids history of Turkey. 2nd International Congress on Food Technology, 05-07 November 2014, Kusadasi, Turkey. (Oral).
  10. Erdogan, M.N.K., Ketenoglu, O., Tekin, A. 2014. Mono and Diglyceride Production by Transesterification of Refined Olive Oil. 12th Euro Fed Lipid Congress, 14-17 September 2014, Montpellier, France.
  11. Ketenoglu, O., Sahin, K., Yasdag, T., Yorulmaz, A., Tekin, A. 2013. Comparison of Frying Stabilities of Olive Pomace Oil and Palm Olein. 11th Euro Fed Lipid Congress, 27-30 October 2013, Antalya, Turkey.
  12. Sahin, K., Ketenoglu, O., Yorulmaz, A., Tekin, A. 2013. Effects of Partial Glycerides, Squalen and Free Fatty Acids on Frying Stability of Olive Pomace Oil. 11th Euro Fed Lipid Congress, 27-30 October 2013, Antalya, Turkey.
  13. Sahin, K., Ketenoglu, O., Yorulmaz, A., Tekin, A. 2012. Effects of Different Distillation Conditions on Minor Compounds of Olive Pomace Oil. 10th Euro Fed Lipid Congress, 23-26 September 2012, Cracow, Poland.
  14. Yasdag, T., Ketenoglu, O., Tekin, A. ve Sahin, K. 2011. Frying Stability Assessment of Olive Pomace Oil in Comparison with Sunflower Oil. World Conference on Oilseed Processing, Fats & Oils Processing, Biofuels & Applications, 21-23 June 2011, Izmir, Turkey. (Oral)
  15. Turhan, S., Sahin, K., Simsek, A., Yorulmaz, A., Tekin, A. ve Ketenoglu, O. 2011. Triacylglycerol Structures of Hazelnut Oils. World Conference on Oilseed Processing, Fats & Oils Processing, Biofuels & Applications, 21-23 June 2011, Izmir, Turkey.
  16. Ketenoglu, O. Mert B. and Tekin A. 2010. Usage of dietary nano fibers in food emulsions, 1st International Congress on Food Technology, 03-06 November 2010, Antalya, Turkey. (Oral)
  17. Ketenoglu, O. Mert B. and Tekin A. 2010. A research on emulsifying properties of nano fibers, 1st International Congress on Food Technology, 03-06 November 2010, Antalya, Turkey.
  18. Caliskan, T., Tekin A., Sahin, K., Ketenoglu, O. 2010. Effects of Batch Refining Procedures on the Isomer Formation and Oxidative Stability of Vegetable Oils. The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 15-17 April 2010, Tekirdağ, Turkey.

 

5.4 Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler

1. Erdoğan, M.N.K., Ketenoğlu, O., Tekin, A. 2015. Kısmi Gliseridlerin Mayonezin Emülsiyon Stabilitesi ve Reolojisi Üzerine Etkisi. YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi, 07-09 Mayıs 2015, Tekirdağ, Türkiye. (Sözlü sunum)

2. Erdoğan, M.N.K., Şahin Özkan, K., Ketenoğlu, O., Ünal, G., Moldabay, A., Karabacak, B.Z., Yalçın, M. ve Tekin, A. 2015. Doğal ve Yapay Antioksidanlarin Rafine Ayçiçek Yağının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkisi. YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi, 07-09 Mayıs 2015, Tekirdağ, Türkiye.

3. Ketenoğlu, O., Şahin, K., Tekin, A. 2012. Gıda Sanayiinde Vakumda Damıtma Teknikleri ve Uygulama Alanları. Türkiye 11. Gıda Kongresi, 10-12 Ekim 2012, Hatay, Türkiye. (Sözlü sunum).

4. Ketenoğlu, O., Şahin, K., Tekin A. 2012. Kızartma Yağlarının Kalitesi Üzerine Etki Eden Faktörler, YABİTED 1.Bitkisel Yağ Kongresi, 12-14 Nisan 2012, Adana, Türkiye.

5. Şahin, K., Ketenoğlu, O., Tekin A. 2012. Pirina ve Soya Yağlarının Kızartma Stabilitelerinin Karşılaştırılması, YABİTED 1.Bitkisel Yağ Kongresi, 12-14 Nisan 2012, Adana, Türkiye.

 

 

5.5 Yazılan Ulusal/Uluslararası Kitaplar ve Kitaplardaki Bölümler

  1. Ketenoglu, O. 2021. Molecular distillation in the extraction, recovery and concentration of food molecules. In: Innovative Food Processing Technologies: A Comprehensive Review (eds. Muthukumarappan, K., Knoerzer, K.), Vol. 3, 1st Edition, pp. 122-134. Elsevier. doi: 10.1016/B978-0-08-100596-5.22996-X
  2. Kiralan, M., Ketenoglu, O., Kiralan, S.S. 2021. Trans Fatty Acids: Occurrence, Technical Aspects and Worldwide Regulations. In: Studies in Natural Products Chemistry (ed. Atta-ur-Rahman), Vol. 70, pp. 313-343. Elsevier. doi: 10.1016/B978-0-12-819489-8.00018-1
  3. Ketenoglu, O., Kiralan, S.S., Kiralan, M., Ozkan, G., Ramadan, M. F. 2020. Cold pressed black cumin (Nigella sativa L.) seed oil. In: Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications (ed. Ramadan, M. F.), pp. 53-64. Academic Press (imprint of Elsevier), ISBN: 978-0-12-818188-1. doi: 10.1016/B978-0-12-818188-1.00006-2
  4. Ketenoglu, O., Kiralan, M., Ramadan, M. F. 2020. Cold pressed pequi (Caryocar brasiliense Camb.) almond oil. In: Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications (ed. Ramadan, M. F.), pp. 365-372. Academic Press (imprint of Elsevier), ISBN: 978-0-12-818188-1. doi: 10.1016/B978-0-12-818188-1.00033-5

 

5.6 Editörlükler         

5.7 Diğer Yayınlar

5.8 Hakemlikler (Makale)

Yıl

Adet

2017

3

2018

14

2019

11

2020

12

2021

8

Toplam

48

 

6)   PROJELER

  1. Moleküler Damıtma Yöntemiyle Yüksek Asitli Bitkisel Yağların Deasidifikasyonu ile Oleik Asit ve Squalenin Saflaştırma Koşullarının Optimizasyonu (TÜBİTAK), 2014-2016
  2. Pirina Yağının Kızartma Stabilitesinin Belirlenmesi (TÜBİTAK), 2010-2012 (Scholar)
  3. Bitkisel Kökenli Atıklardan Mikro-Akışkan Yöntemiyle Nano Boyutlarda Reoloji Düzenleyicilerinin Üretilmesi: Emülsiyonlarda, Kolloitlerde ve Hamur Ürünlerinde Kullanılması (TÜBİTAK), 2008-2011
  4. Çörekotu Yağının Ağartılmasında, Peroksit ve Yağ Kaybının Yanıt Yüzey Yöntemi ile Optimizasyonu (Balikesir Univ. BAP), 2019-2020
  5. Türkiye'de Satışa Sunulan Aromalı Zeytinyağlarında Fitalatların Belirlenmesi (Balikesir Univ. BAP), 2020-

 

7) PATENTLER

8) İDARİ GÖREVLER

  1. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Üniversite Kalite Komisyonu Üyeliği (2021- devam ediyor) 
  2. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Kalite Komisyonu Üyeliği (2021- devam ediyor)
  3. Çankırı Karatekin Üniversitesi, Bölüm Başkan Yardımcılığı (2018-2021)
  4. YABİTED, 4. Bitkisel Yağ Kongresi, Bilimsel Kurul Üyeliği (2019)
  5. 3rd International Congress on Food Technology, Organizasyon Kurulu Üyeliği (2018)
  6. Çankırı Yerel Gıda Ürünleri ve Coğrafi İşaret Çalıştayı, Organizasyon Kurulu Üyeliği (2017)
  7. Ankara Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Temsilcisi (2015-2016)
  8. Gıda Teknolojisi Derneği (GTD), Yönetim Kurulu Üyeliği (2013-2018)
  9. Türkiye 12. Gıda Kongresi, Organizasyon Kurulu Üyeliği (2016)
  10. 2nd International Congress on Food Technology, Organizasyon Kurulu Üyeliği (2014)
  11. TGDF Gıda Kongresi, Bilimsel Kurul Üyeliği (2013)
  12. Türkiye 11. Ulusal Gıda Kongresi, Organizasyon Kurulu Üyeliği (2012)

 

9) BİLİMSEL KURULUŞLARA ÜYELİKLER

  1. EuroFed Lipid
  2. YABİTED (Yağ Bilimi ve Teknolojisi Derneği)
  3. GTD (Gıda Teknolojisi Derneği) (2013-2018)

 

10) ÖDÜLLER ve BURSLAR

            TÜBİTAK UBYT Yayın Teşvik – 2014, 2017, 2018(3), 2019(2)