TR | EN
Prof. Dr. Ece TURHAN (Bölüm Başkanı)
Prof. Dr. Ece TURHAN (Bölüm Başkanı)
  • Dahili: 0(222) 239 37 50/4814
  • E-Posta: email
  • Özgeçmiş: YÖK Akademik
  • Özgeçmiş: AVESİS Akademik
  • Orchid No: 0000-0003-0991-3802
  • Researher ID: AAH-3180-2020
  • Scopus ID: 6506689126
  • Araştırma Alanları: Oksidatif stres- antioksidant, şeker ve protein metabolizması ilişkisi, bitkilerde stres koşullarına toleransın geliştirilmesinde moleküler ve biyoteknolojik yaklaşımlar

1) EĞİTİM

Derece

Bölüm/Anabilim Dalı

Üniversite

Yıl

Lisans

Bahçe Bitkileri 

Trakya Üniversitesi

Tekirdağ Ziraat Fakültesi

1988-1992

Lisans

Felsefe 

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi

2015-2019

Yüksek Lisans

Bahçe Bitkileri

Ege Üniversitesi

Fen Bilimleri Enstitüsü

1993-1996

Doktora

Bahçe Bitkileri

Meyve Yetiştirme ve Islahı

Uludağ Üniversitesi

Fen Bilimleri Enstitüsü

1997-2002

Doktora Sonrası Çalışma Department of Vegetable Crops Institute of Field and Garden Crops, Volcani Center, Bet-Dagan, İsrail 2003-2005

 

2 )  AKADEMİK ÜNVANLAR

Ünvan

Görev Yeri

Yıl

Arş. Gör.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü

1996-2000

Öğr. Gör. 

ÇOMÜ Bayramiç MYO

2000-2003

Dr. Öğr. Üyesi

ÇOMÜ Bayramiç MYO 2003-2008

Doç. Dr.

ESOGÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 2008-2012
Doç. Dr. ESOGÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü 2012-2013

Prof. Dr.

ESOGÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü 2013-

 

3) VERDİĞİ DERSLER

Laboratuvar Tekniği, Tarım Tarihi ve Deontolojisi, Hücre Biyolojisi, Bitki ve Hayvan Fizyolojisi, Biyoinformatik, Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etiği, Protein Hareketleri, Bitki Stres Fizyolojisinde Biyoteknolojik Uygulamalar, Moleküler Bitki Fizyolojisi ve Metabolizması

4)  YÖNETİLEN TEZLER

4.1 Yüksek Lisans Tezleri

  1. Bazı Taze Fasulye Genotiplerinde Kök Bölgesinde Oluşan Su Fazlalığına Toleransın Belirlenmesi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Gözde ÇELİK-2010)
  2. Bazı Taze Fasulye (Phaseolus vulgaris L.) Genotiplerinin Su Basması Stresine Toleransları ve Geri Kazanım Kapasiteleri. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Çiğdem AYDOĞAN-2012)
  3. Eskişehir Koşullarında Bazı Elma Anaç/Çeşit Kombinasyonlarının Soğuğa Dayanım Derecelerinin Belirlenmesi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Ali BAYKUL-2012).
  4. Bazı Taze Fasulye (Phaseolus vulgaris L.) Genotiplerinin Bor Uygulamalarına Tepkileri. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Anıl AKOĞLU-2013).
  5. Bazı Bakteri (Serratia marcescens ve Stenotrophomonas) ve Potasyum Nitrat Uygulamalarının Biber Bitkisinin Tuza Toleransı Üzerine Etkileri. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Volkan ALVEROĞLU-2014).
  6. Bazı Taze Fasulye (Phaseolus vulgaris L.) Genotiplerinin Yüksek Sıcaklığa Toleransları. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Aslı TOKYOL-2016).
  7. Hasat Sonrası Sakkaroz ve Etanol Uygulamalarının Bazı Lisianthus [Eustoma grandiflorum (Raf.) Shinn.] Çeşitlerinin Fizyolojik Özellikleri Üzerine Etkileri. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Gizem AVAR MENGE-2018).
  8. Baklada Yüksek Sıcaklık Stresinde Sukroz Metabolizmasında Meydana Gelen Değişimlerin İncelenmesi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Pınar ÖZSOY-)
  9. Don Stresi Koşullarında Zeytinde Nişasta Metabolizmasında Meydana Gelen Değişimlerin Moleküler Düzeyde İncelenmesi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Deniz Susan MUTİ-)
  10. Yüksek Sıcaklık Stresinin Taze Fasulye Genotiplerinde Isı Şoku Proteinlerine Etkileri. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Tuğba BİÇER-)
  11. Domates Bitkisinde Peroksidaz Enziminin Oksidatif Strese Bağlı Değişiminin Moleküler Düzeyde İncelenmesi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Nermin Tuğçe TAÇYILDIZ-)
  12. Tuz Stresi Koşullarında Oğul Otu (Melissa Officinalis L.) Bitkisinde Askorbik Asit Uygulamaları ile Antioksidan Metabolizmasında Meydana Gelen Değişimlerin Moleküler Düzeyde İncelenmesi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Ahmed R.I. ALBORAEY-)
  13. Düşük Sıcaklık Koşullarında Kavun Bitkisinde Sukroz Uygulamalarının Karbonhidrat Metabolizmasına Etkileri. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Benefice NTAHUGUMBA-)

4.2 Doktora Tezleri

  1. Patates (Solanum tuberosum L.) Çeşitlerinde Tuz Stresi ve Rhizoctonia solani Kühn. İnteraksiyonunun Moleküler Düzeyde İncelenmesi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Çiğdem AYDOĞAN-)

5)   YAYINLAR

5.1 Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

  1. Turhan, E. and Sevgican, A. (1999). Effects of Different Growing Media on Greenhouse Lettuce Grown in Soilless Culture. Proceedings of the International Symposium on Greenhouse Management for Beter Yield and Quality in Mild Winter Climates. (Editors: Y. Tuzel, S.W.Burrage, B.J. Bailey, A.Gül, A.R. Smith, O. Tuncay). Acta Horticulturae, 491:405–408.
  2. Turhan, E., Eris, A. (2004). Effects of Sodium Chloride Applications and Different Growth Media on Ionic Composition in Strawberry Plant. Journal of Plant Nutrition, 27(9), 1653- 1665.
  3. Turhan, E., Eris, A. (2005). Changes of Micronutrients, Dry Weight and Chlorophyll Contents in Strawberry Plants Under Salt Stress Conditions. Communication in Soil Science and Plant Analysis, 36, 1021-1028.
  4. Aktas, H., Karni, L. D-C. Chang, Turhan, E. ,Bar-Tal, A. and Aloni, B. (2005). The Suppression of Salinity-Associated Oxygen Radicals Production, in Pepper (Capsicum annuum L.) Fruit, by Manganese, Zinc and Calcium in Relation to its Sensitivity to Blossom-End Rot. Physiologia Plantarum, 123(1), 67-74.
  5. Sivritepe, H.O., Sivritepe, N., Eris, A. and Turhan, E. (2005). The Effects of NaCl Pre-Treatments on Salt Tolerance of Melons Grown Under Long-Term Salinity. Scientia Horticulturae, 106(4), 568-581.
  6. Turhan, E., Karni, L., Aktas, H., Deventurero, G., Chang, D-C., Bar-Tal, A. and Aloni, B. (2006). Apoplastic Antioxidants in Pepper (Capsicum annuum L.) Fruit and Their Relationship to Blossom-End Rot. Journal of Horticultural Science& Biotechnology, 81(4), 661-667.
  7. Turhan, E., Aktas, H., Deventurero, G., Karni, L., Bar-Tal, A. and Aloni, B. (2006). Blossom-End Rot is Associated with Impairment of Sugar Metabolism and Growth of Pepper (Capsicum annuum L.) Fruits. Journal of Horticultural Science& Biotechnology, 81(5), 921-927.
  8. Gulen, H., Turhan, E. and Eris, A. (2006). Changes in Peroxidase Activities and Soluble Proteins in Strawberry Varieties Under Salt-Stress. Acta Physiologia Plantarum, 28(2), 109-116.
  9. Turhan, E. and Eris, A. (2007). Growth And Stomatal Behaviour of Two Strawberry Cultivars under Long-Term Salinity Stress.Turkish Journal Agriculture&Forestry, Vol:31, p:55-61.
  10. Turhan, E. and Eris, A. (2007). Determination of Salt Tolerance of “Camarosa” and “Chandler” Strawberries Grown in Perlite and Perlite:Zeolite Media. International Journal of Fruit Science, 7(1):87-96.
  11. Turhan E., Gulen, H. and Eris, A. (2008). The activity of Antioxidative Enzymes İn Three Strawberry Cultivars Related To Salt-Stress Tolerance. Acta Physiologia Plantarum, Vol:30, p :201-208.
  12. Aloni B., Karni, L., Deventurero, G., Turhan, E. and Aktas, H. (2008). Changes in Ascorbic Acid Concentration, Ascorbate Oxidase Activity, and Apoplastic pH in Relation to Fruit Development in Pepper (Capsicum annuum L.) and the Occurrence of Blossom-end rot. Journal of Horticultural Science&Biotechnology, 83(1):100-105.
  13. Aloni B, Karni, L., Deventurero, G., Levin, Z., Cohen, R., Katzir, N., Lotan-Pompan, M., Edelstein, M., Aktas, H., Turhan, E., Joel, D.M., Horev, C. and Kapulnik, Y. (2008). Possible Mechanisms for Graft Incompatibility Between Melon Scions and Pumpkin Rootstocks. Proc. IVth IS on Seed, Transplant and Stand Establishment of Hort. Crops (Ed: D.I. Leskovar). Acta Horticulturae, 782: 313-323.
  14. Aloni, B., Karni, L., Deventurero, G., Levin, Z., Cohen, R., Katzir, N., Lotan-Pompan, M., Edelstein, M., Aktas,H., Turhan, E., Joel, D.M., Horev, C., Kapulnik, Y. (2008). Physiological and Biochemical Changes at the Rootstock-scion Interface in Graft Combinations Between Cucurbita Rootstocks and a Melon Scion. Journal of Horticultural Science&Biotechnology, 83(6):777-783.
  15. Turhan, E. and Eris, A. (2009). Changes of Growth, Amino Acids, and Ionic Composition in Strawberry Plants under Salt Stress Conditions. Communications in Soil Science and Plant Analysis, 40: 3280–3294.
  16. Silber, A., Bar-Tal, A., Levkovitch, I., Bruner, M., Yehezkel, H., Shmuel, D., Cohen, S., Matan, E., Karni, L., Aktas, H., Turhan, E., and Aloni, B. (2009). Manganese Nutrition of Pepper (Capsicum annuum L.): Growth, Mn Uptake and Fruit Disorder Incidence. Scientia Horticulturae, 123 (2):197-203.
  17. Celik, G. and Turhan, E. (2011).Genotypic Variation in Growth and Physiological Responses of Common Bean (Phaseolus vulgaris L.) Seedlings to Flooding. African J. Biotechnology, 10(38): 7372-7380.
  18. Turhan, E. (2012). Seasonal Alteration of Sugar Metabolism in Strawberry (Fragaria ×ananassa) Plants during Cold-acclimated and Non-acclimated Stages. African J.Biotechnology, 11(20): 4558-4565.
  19. Turhan, E. and Ergin, S. (2012). Soluble Sugars and Sucrose-Metabolising Enzymes Related to Cold Acclimation of Sweet Cherry Cultivars Grafted on Different Rootstocks, The Scientific World Journal, vol. 2012, Article ID 979682, 7 pages, 2012. doi:10.1100/2012/979682.
  20. Turhan, E., Aydogan, C., Baykul, A., Akoglu, A., Evrenosoglu, Y. (2012). Relationship of Seasonal Changes in Antioxidative Enzymes and Cold Hardiness in Strawberry Plant. Journal of Food, Agriculture & Environment, 10(3&4), 445-450.
  21. Turhan, E., Aydogan, C., Baykul, A., Akoglu, A., Evrenosoglu,Y., Ergin, S. (2012). Apoplastic Antioxidant Enzymes in the Leaves of Two Strawberry Cultivars and Their Relationship to Cold Hardiness. Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, 40(2), 114-122.
  22. Kayan, N. and Turhan, E. (2012). The Physiological Effects of Different Irrigation Times on Chickpea (Cicer arietinum L.) Cultivars. Journal of Food, Agriculture&Environment, 10:(3&4):506-510.
  23. Kesici, M., Gulen, H., Ergin, S., Turhan, E., Ipek, A. and Koksal, N. (2013). Heat-stress Tolerance of Some Strawberry (Fragaria x ananassa) Cultivars. Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, 41(1):244-249.
  24. Turhan, E., Aydogan, C., Ergin, S., Ozturk, N. (2014). Variation in Heat Stress Induced Some Physiological Changes and Peroxidase Activities Among Three Tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) Cultivars. Turkish Journal of Agricultural and Natural Sciences, 2, 1492-1498.
  25. Ergin, S., Aydogan, C., Ozturk, N., Turhan, E. (2014) Effects of Ascorbic Acid Application in Strawberry Plants During Heat Stress, Turkish Journal of Agricultural and Natural Sciences, 2: 1486-1491.
  26. Aydogan, C. and Turhan, E. (2015). Changes in Morphological and Physiological Traits and Stress Related Enzyme Activities of Green Bean (Phaseolus vulgaris L.) Genotypes in Response To Waterlogging Stress and Recovery Treatment. Horticulture, Environment, and Biotechnology, 56(3), 391-401.
  27. Kutlu , İ and Turhan, E. (2016). Changes in Peroxidase Isoenzyme and Protein Patterns in Oat Cultivars under Cold Stress. The Journal of Agricultural Faculty of Uludag University, vol:30, special issue, p:4-10.
  28. Gulmezoğlu, N., Aydogan, C. and Turhan, E. (2016). Physiological Biochemical and Mineral Dimensions of Green Bean Genotypes Depending on Zn Priming and Salinity. Legume Research - an International Journal, 39(5), 713-721.
  29. Gulen, H., Ipek, A. and Turhan, E. (2016). Effects of Antioxidant Enzymes on Heat Stress Tolerance of Pepper (Capsicum annuum L.) Seedlings. International Symposium on Biotechnology and Other Omics in Vegetable Science. (Ed.: A.N. Onus). Acta Horticulturae,1145:43-49.
  30. Ergin S, Gülen, H., Kesici, M., Turhan, E., İpek, A., and Köksal, N. (2016). Effects of High Temperature Stress on Enzymatic and Non-enzymatic Antioxidants and Proteins in Strawberry Plants. Turkish Journal of Agriculture and Forestry, 40 (6): 908-917.
  31. Aydogan, C., Tokyol, A.,Turhan, E., Seymen, B. and Tacyildiz, N.T. (2017) Changes in Stress-Related Enzyme Activities of Green Bean (Phaseolus vulgaris L.) Genotypes in Response to Heat Stress, Agriculture & Food, 5: 461-470.
  32. Tokyol, A. and Turhan, E. (2019). Heat Stress Tolerance of Some Green Bean (Phaseolus vulgaris L.) Genotypes. Scientific Papers. Series A. Agronomy, Vol. LXII, No. 1, p:472-479.
  33. Turhan E., Kiran, S., Ates, Ç., Ates, O., Kusvuran, S. and Ellialtıoglu, S.S. (2020). Ameliorative Effects of Inoculation with Serratia marcescens and Grafting on Growth of Eggplant Seedlings under Salt Stress. Journal of Plant Nutrition, 43(4): 594–603.

5.2 Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

  1. Eriş, A., Gülen, H., Cansev, A. ve Turhan, E. (2003). Bazı Kiraz Çeşitlerinin Standart ve Soğuk Birimi Yöntemlerine Göre Soğuklama Gereksinimleri. Bahçe, 32 (1-2); 53-62.
  2. Turhan, E., Dardeniz, A., ve Müftüoğlu, N.M. (2005). Bazı Amerikan Asma Anaçlarının Tuz Stresine Toleranslarının Belirlenmesi. Bahçe, 34(2): 11-20.

  3. Aydoğan, Ç., Turhan, E. (2012). Su Basması Stresi ve Geri Kazanım Uygulamasının Bazı Taze Fasulye Genotipleri Üzerine Etkileri, Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 29(1): 41-51.
  4. Kutlu, İ.,Turhan, E., Yorgancılar, Ö., Yorgancılar, A. (2017).  Kuraklık stresinde buğday genotiplerinde verim komponentleri ve antioksidan enzim metabolizmasında değişimler.  Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Doğa Bilimleri Dergisi, 273-277.

5.3 Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında  (Proceedings) Basılan Bildiriler

  1. Aloni B, Karni, L. Bar-Tal, A., Aktas, H. and Turhan, E. (2004). Physiological Disorders in Bell Pepper Fruits: Possible Mechanisms and Means for Elimination. (Invited speech). First World Pepper Convention, Leon, Guanajuato, Mexico, Abstract Book, p:324. (Bu bildiri 21-24 Eylül 2004 tarihinde Çanakkale’de yapılan V. Sebze Tarımı Sempozyumu’nda da çağrılı bildiri olarak sunulmuştur).
  2. Aloni B, Edelstein, M., Cohen, R., Katzir, N., Granot, D., Lotan-Pompan, M., Portnoy, V., Karni, L., Deventurero, G., Aktas, H. and Turhan, E. (2006). Possible Mechanism for Grafting Incompatibility in Vegetable Crops. 4th International Symposium on Seed, Transplant and Stand Establishment of Horticultural Crops, Translating Seed And Seedling Physiology into Technology, December 3-6, San Antonia, Texas, Abstract Book, p: 31.
  3. Eriş A, Gülen, H., Turhan, E., Cansev, A., and İpek, A. (2007). Studies on Cold, Heat and Salinity Stress in Some Horticultural Crops. Second Annual YOK-SUNNY Collaboration Symposium, Scientific Collaboration for Sustainable Development (Editors: A. Akınoğlu, M.R. Ulusoy, E. Bada, B. Genç), 23-25 May, Cukurova University Balcalı/ADANA, Symposium Book, p:50-58.
  4. Gülen, H., Turhan, E., Köksal, N., Cansev, A., Zaimoğlu, Z. and Eriş, A. (2009). Physiological and Molecular Effects of High Temperature on Plant Growth and Development. 1st International Congress on Global Climate Changes and Agriculture, Prooceedings, p:245-251.
  5. Turhan, E. and Eris, A. (2009). Salinity Effects on Growth and Stomatal Behaviour in Strawberry Plants. Proceedings International Conference on Environment: Survival and Sustainability Volume:2, p:453-454.
  6. Turhan, E., Gulen, H., Ipek, A. and Eris, A. (2009). Antioxidative Enzymes in Onion (Allium cepa L.) Genotypes. Proceedings International Conference on Environment: Survival and Sustainability Volume:2, p:459-466.
  7. Ipek, H., Turhan, E., Koksal, N., Gulen, H. and Eris, A. (2009). Carbohydrate Metabolism in Pepper (Capsicum annum L.) Seedlings under High Temperature Stress. Proceedings International Conference on Environment: Survival and Sustainability Volume:2, p:753-760.
  8. Koksal, N., Turhan, E., Ipek, A., Gulen, H. and Eris, A. (2009). Clustering of Some Local Common Bean (Phaseolus vulgaris L.) Genotypes Based on Carbohydrate Metabolism. Proceedings International Conference on Environment: Survival and Sustainability Volume:2, p:467-474.
  9. Ergin, S., Gulen, H., Turhan, E., Ipek, A., Koksal, N. and Kesici, M. (2012). Proteins in Strawberry Plants (Fragaria x ananassa Duch.) under Heat Stress. 15th European Congress on Biotechnology. New Biotechnology, vol:295, S22.
  10. Turhan, E., Aydogan, C. (2013). Changes in Some Physiological Properties and Antioxidant Enzyme Activities in Melon (Cucumis melo L.) Plants Subjected to Heat Stress. Annual Plant Biology Meeting, Temmuz 20-24, Rhode Island/ABD.
  11. Turhan, E. and Gulen, H. (2013).Kuraklık ve Biyoteknoloji. 3. Uluslararası Bursa Su Kongresi. Kongre Konuşma Metinleri ve Bildiri Kitabı (Ed: N. Yardımcı), Cilt 1, s:226-231.
  12. Turhan, E., Aydogan, C., Ergin, S., Ozturk, N. (2015). Proteins in Pepper Plants (Capsicum annuum L.) under Heat Stress. European Biotechnology Congress, Journal of Biotechnology, Volume 208, S31, Mayıs 7-9, Bükreş/ Romanya.
  13. Turhan, E., Ellialtıoğlu, Ş.Ş., Kıran, S. Alveroğlu, V., Kuşvuran, Ş. Ateş, Ç. (2015). Salinity Stress in Eggplant can be Alleviated by Grafting and Inoculation with Serratia marcescens Containing ACC-Deaminase. 3rd COST Action FA1204 Annual Conference, Vegetable Grafting and the Rhizosphere, 14–16 September 2015, Berlin, Germany, Abstract Book, p:25.
  14. Aydogan, C., Turhan, E. (2015). Antioxidative Enzyme Activity Alterations Of Small Reddish Bean Induced By Heat Stress. VIth International Scientific Symposium for PhD Students and Students of Agriculture Colleges “Innovative Researches for The Future of Agriculture and Rural Areas Development”, sf. 29, Eylül 17-19, Ciechocinek/Polonya.
  15. Turhan, E., Ergin, S., Aydogan, C., Ozturk, N. (2016). Influence of Grafting on Heat Shock Proteins of Tomato (Lycopersicon esculentum Mill) Plants under Heat Stress. European Biotechnology Congress, Journal of Biotechnology, Volume 231, S27, Mayıs 5-7, Riga/Latviya.
  16. Aydogan, C., Turhan, E. (2016). Tolerance and Productivity of Some Potato Cultivars to Long Term Salt Stress. VIIth International Scientific Symposium for PhD Students and Students of Agriculture Colleges “Innovative Researches for The Future of Agriculture and Rural Areas Development”, sf.27, Eylül 15-17, Bydogszcz/Polonya.
  17. Aydogan, C., Cir, M., Turhan, E. (2016). Changes in Some Physiological Properties and Proteins of Broad Bean in Response to Cadmium Stress. VIIth International Scientific Symposium for PhD Students and Students of Agriculture Colleges “Innovative Researches for The Future of Agriculture and Rural Areas Development”, sf. 26, Eylül 15-17, Bydgoszcz/ Polonya.
  18. Aydoğan, Ç., Akoğlu, A., Turhan, E. (2016). Bor Stresi Altındaki Taze Fasulye Bitkilerinde Peroksidaz İzoenzim ve Protein Değişimleri. Uluslararası Tarımda Bor Sempozyumu, sf. 85-86, Kasım 16-18, Ankara/ Türkiye.
  19. Aydogan, C.,Turhan, E., Harman, Y., Koca, E. (2017). Heat Stress Alleviation By Exogenous Ascorbic Acid Application: Changes İn Peroxidase İsoenzyme And Protein Patterns Of Common Bean Plants, European Biotechnology Congress, Journal of Biotechnology, Volume 256, S10, Mayıs 25-27, Dubrovnik/ Hırvatistan.
  20. Aydogan, C., Turhan, E., Demir, M., Goz, O. (2017). Role of Ascorbic Acid in Alleviating Cadmium Stress in Broad Bean. 2nd International Mediterranean Science And Engineering Congress (IMSEC 2017), sf. 1568, Ekim 25-27, Adana/ Turkey.
  21. Aydogan, C., Turhan, E. (2018) Influence of Exogenous Ascorbic Acid Application on Antioxidative Responses and Protein Profile of Green Bean to Salt Stress, European Biotechnology Congress, Journal of Biotechnology, Volume 280, S86, April 26-28, Atina/ Yunanistan. Turkey.

5.4 Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler

  1. Duman, S.G. ve Turhan. E. (2002). Kırmızı-Mor Soğanın İç ve Dış Pazarlama Olanaklarının Geliştirilmesi. IV.Sebze Tarımı Sempozyumu, Bildiri ve Poster Özetleri Kitabı, 54, Bursa.
  2. Gülen, H., Turhan, E. ve Eriş, A. (2003). Tuz Stresi Altındaki Çilek Bitkilerinde Peroksidaz İzoenzim Değişimleri. XIII.Biyoteknoloji Kongresi, Kongre Kitabı, 30-35, Çanakkale.
  3. Yıldırım, İ. ve Turhan, E. (2003). Ülkemiz Çilek Yetiştiriciliğinde Pestisit Kullanımı, Sorunları ve Çözüm Önerileri”, Ulusal Kivi ve Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Bildiri Kitabı, 259-265, Ordu.
  4. Turhan, E., Gülen, H., İpek, A. ve Eriş, A. (2006). Fiziksel ve Enzimatik Markırlar Kullanılarak Soğan (Allium cepa L.) Genotiplerinin Gruplandırılması. VI.Sebze Tarımı Sempozyumu, Bildiri Kitabı, 66-69, Kahramanmaraş.
  5. Köksal, N., Turhan, E., Gülen, H. ve Eriş, A. (2006). Bazı Yerel Fasulye (Phaseolus vulgaris L.) Genotiplerinin Enzimatik Markırlar Kullanılarak Tanımlanması. VI.Sebze Tarımı Sempozyumu, Bildiri Kitabı, 414-418, Kahramanmaraş.
  6. Turhan, E. ve Eriş, A. (2007). NaCl Uygulamalarının Perlit ve Perlit:Zeolit Ortamlarında Yetiştirilen ‘Camarosa’ ve ‘Chandler’ Çilek Çeşitlerinde Verim ve Meyve Kalitesi Üzerine Etkileri. Türkiye V. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Cilt 1: Meyvecilik, 241-245, Erzurum.
  7. Gülen, H., Turhan, E., İpek, A., Köksal, N., Cansev, A., Kesici, M. and Eriş, A. (2007). Bazı Çilek Çeşitlerinde Yüksek Sıcaklığa Toleransın Belirlenmesi. Türkiye V. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Cilt 1: Meyvecilik, 32-36, Erzurum.
  8. Gönenç, S. ve  Turhan, E. (2007). Kapıdağ Yarımadası Mor Soğan Üreticilerinin Sosyo-Ekonomik Analizi. Türkiye V. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Kongre Kitabı, Cilt II: Sebzecilik, Bağcılık, Süs Bitkileri, 123-127, Erzurum.
  9. Eriş A., Gülen, H., Turhan, E., Köksal, N. ve Cansev, A. (2008). Bağcılık ve Küresel Isınma. Ulusal Bağcılık-Şarapçılık Sempozyumu ve Sergisi, Denizli.
  10. Kayan, N., Sönmez, K., Çelik, G. ve Turhan, E. (2009). Bazı Bakla (Vicia faba L.) Çeşitlerinin Fide Döneminde Tuzluluğa Tolerans Düzeylerinin Belirlenmesi. Türkiye VIII. Tarla Bitkileri Kongresi, Cilt II (Poster Bildiriler) s:707-711.
  11. Evrenosoğlu, Y., Turhan, E., Yılmaz, C. ve Baykul, A. 2011. Eskişehir – Sarıcakaya Bölgesinde Zeytin (Olea europaea) Yetiştiriciliği ve Bazı Zeytin Çeşitlerinde Pomolojik Özelliklerin Belirlenmesi", Ulusal Zeytin Kongresi, Kongre Kitabı, s:226-231.
  12. Turhan, E., Evrenosoğlu, Y., Baykul, A., Aydoğan, Ç. (2011). Bazı Çilek Çeşitlerinde Düşük Sıcaklığa Toleransın Belirlenmesi, Uluslararası Katılımlı I. Ulusal Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı Bildiriler Kitabı Cilt:1, sf. 893-897, Nisan 27-30, Eskişehir.
  13. Turhan, E. ve Aydoğan, Ç. (2011). Bitkilerde Kadmiyum Toksisitesi, Uluslararası Katılımlı I. Ulusal Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı Bildiriler Kitabı Cilt:1, sf. 295-304, Nisan 27-30, Eskişehir.
  14. Turhan, E., Çelik, G. ve Baykul, A. (2011). Bazı Taze Fasulye Genotiplerinin Su Fazlalığına Tolerans Düzeylerinin Belirlenmesi. Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı Bildiriler Kitabı (Ed: H.Tosun, E. Turhan, Z.Aytaç), Cilt I s:887-891.
  15. Balabanlar, M., Aydoğan, Ç., Baykul, A., Turhan, E. (2011). Kadmiyumun Sakız Bakla Çeşidi Üzerinde Bazı Morfolojik ve Fizyolojik Etkileri, Uluslararası Katılımlı I. Ulusal Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı Özetler Kitabı, sf. 237, Nisan 27-30, Eskişehir.
  16. Baykul, A., Turhan, E., Evrenosoğlu, Y. (2011). Bazı Şeftali Ve Nektarin Çeşitlerinin Aktif Ve Durgun Büyüme Dönemlerinde Düşük Sıcaklıklara Toleransları. Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı Bildiriler Kitabı (Ed: H.Tosun, E. Turhan, Z.Aytaç), Cilt I, s:881-886.
  17. Tosun H., Turhan, E., Gülmezoğlu, N., Savaş, H., Türköz, M., Orhan, A., Seyrek, E. and Duran, M. (2011). Maden Atık Barajlarının Tarım Alanlarına Etkisi Ve Bir Uygulama. Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı Bildiriler Kitabı (Ed: H.Tosun, E. Turhan, Z.Aytaç), Cilt III, s:2071-2084.
  18. Gülen, H., Ergin, S., Kesici, M., Turhan, E., İpek, A. ve Köksal, N. (2011). Çilekte Yüksek Sıcaklığa Bağlı Çiçek Tozu Canlılığı ve Çimlenme Oranı. Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı Bildiriler Kitabı (Ed: H.Tosun, E. Turhan, Z.Aytaç), Cilt I, s:811-816.
  19. Gülen, H., Cansev, A., Kesici, M., Ergin, S., Turhan, E., İpek, A. ve Köksal, N. (2011). Çilek Yaprak DokularınınToplam Fenolik İçeriği ve Antioksidan Kapasitesi. Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı Bildiriler Kitabı (Ed: H.Tosun, E. Turhan, Z.Aytaç), Cilt I. s:817-822 (2011).
  20. Gülen, H., Turhan, E., İpek, A., Köksal, N., Ergin, S., Kesici, M. ve Eriş, A. (2011). Çilek Bitkisinin Yüksek Sıcaklığa Toleransında Moleküler Değişimler. Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi, Özet Kitabı.
  21. Turhan, E., Aydoğan, Ç., Akoğlu, A., Uzun, N. (2012). Sakız Bakla Çeşidinin Tuz Stresine Toleransının Belirlenmesi, 9. Ulusal Sebze Tarımı Sempozyumu Bildiri Kitabı, sf. 349-352, Eylül 12-14, Konya.
  22. Aydoğan, Ç., Turhan, E. (2012). Bazı Taze Fasulye Genotiplerinin Su Basması Stresine Toleransları ve Geri Kazanım Kapasiteleri. 9. Ulusal Sebze Tarımı Sempozyumu Bildiri Kitabı, sf. 670-671, Eylül 12-14, Konya.
  23. Turhan, E., Aydoğan, Ç., Baykul, A., Akoğlu, A., Evrenosoğlu, Y. (2012). Aromas ve Diamente Çilek Çeşitlerinin Düşük Sıcaklıklara Toleranslarının Antioksidatif Enzimler Yönünden Araştırılması, IV: Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu Bildiriler Kitabı, sf. 105-113, Ekim 03-05, Antalya.
  24. Aydoğan, Ç., Turhan, E. (2013). Bazı Taze Fasulye Genotiplerinin Su Basması ve geri kazanım Koşullarındaki Tolerans Oranlarının Belirlenmesi, İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Bildiriler, Cilt I, Bitkisel Üretim, sf.272-277, Ekim 2-4, Niğde.
  25. Aydoğan, Ç., Turhan, E. (2013). Yüksek Sıcaklık Uygulamasının Keklik Barbunya Çeşidinin Bazı Fizyolojik Özelliklerine Etkisi, İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Bildiriler, Cilt I, Bitkisel Üretim, sf. 278-283, Ekim 2-4, Niğde.
  26. Aydoğan, Ç., Ergin, S., Öztürk, N., Turhan, E. (2015). Farklı Hıyar Çeşitlerinde Yüksek Sıcaklığın Hücre Membran Zararlanması ve Peroksidaz Aktivitesi Üzerine Etkisi. VII. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, sf.236, Ağustos 25-29, Çanakkale.
  27. Aydoğan, Ç., Ergin, S., Öztürk, N., Turhan, E. (2015). Yüksek Sıcaklığın Asma Kabak (Cucurbita pepo L.) Çeşidinde Antioksidan Enzimlere Etkisi. VII. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, sf. 236, Ağustos 25-29, Çanakkale.
  28. Ergin, S., Aydoğan, Ç., Öztürk, N., Turhan, E. (2015). Yüksek Sıcaklık Stresinin Hıyar (Cucumis sativus L.) Çeşitlerinde Fizyolojik Etkileri. I. Ulusal Bitki Fizyolojisi Sempozyumu, sf. 33, Eylül 1-4, Erzurum.
  29. Ergin, S., Kesici, M., Aydoğan, Ç., Turhan, E., Gülen, H., Öztürk, N. (2015). Yüksek Sıcaklık Stresi Sırasında Çilek (Fragaria x ananassa Duch.) Bitkisinde Meydana Gelen Fizyolojik Değişimler. I. Ulusal Bitki Fizyolojisi Sempozyumu, sf. 128, Eylül 1-4, Erzurum.
  30. Ergin, S., Aydoğan, Ç., Öztürk, N., Turhan, E. (2016). Yüksek Sıcaklık Stresi Koşullarında Karpuz Bitkisinde Protein Metabolizmasında Meydana Gelen Değişimler. I. Ulusal Tarımsal Biyoteknoloji Kongresi, sf. 8, Haziran 1-3, Samsun.
  31. Aydoğan, Ç. ve Turhan, E. (2016). Su Basması ve Geri Kazanım Koşullarının Taze Fasulye Genotiplerinde Dehidrin Proteinlerine Etkisi. I. Ulusal Tarımsal Biyoteknoloji Kongresi, sf.7, Haziran 1-3, Samsun.
  32. Aydoğan, C., Turhan, E., Ergin, S., Öztürk, N. (2016). Yüksek Sıcaklık Stresi Koşullarında Kabak (Cucurbita pepo L.) Bitkisinde Peroksidaz İzoenzimi ve Protein Profillerinde Değişimler, II. Ulusal Bitki Fizyolojisi Sempozyumu, sf. 128, 31 Ağustos-03Eylül, Mersin.
  33. Turhan, E., Gülen, H., Cansev, A. ve Eriş, A. (2017). Biyoetik ve Genetik Kaynakların Kullanılması (Bioethics and Using of Genetic Resources). 1. Tarım ve Gıda Etiği Kongresi (Uluslararası Katılımlı) Kongre Kitabı (Ed: C. Taluğ, N.Y. Yalım, P. Ataman, A. Kurtoğlu)s:267-274, 10-11 Mart, Ankara University.
  34. Gülen, H., Turhan, E., Cansev, A. ve Eriş, A. (2017). Etik Çerçevede Biyoçeşitlilik ve Fikri Mülkiyet Hakları (Biodiversity and Intellectual Property Rights in the Frame of Ethics). 1. Tarım ve Gıda Etiği Kongresi (Uluslararası Katılımlı) Kongre Kitabı (Ed: C. Taluğ, N.Y. Yalım, P. Ataman, A. Kurtoğlu), s:417-423, 10-11 Mart, Ankara University.
  35. Aydoğan, Ç. ve Turhan, E. (2018). Tuz Stresi ve Rhizoctonia solani Kühn. Kombinasyonunun Patateste Dehidrin Proteinlerine Etkisi. III. Uluslararası Katılımlı Bitki Fizyolojisi Sempozyumu, sf.17, Eylül 26-29, Çanakkale.
  36. Turhan, E. (2018). İklim değişikliğinin tarım üzerine olası etkileri. 4. Uluslar arası Su ve Çevre Kongresi Bildiriler Kitabı, p:2424-2429.
  37. Aydoğan, Ç. ve Turhan, E. (2018). Bakla Bitkisinde Kadmiyum Zararının Askorbik Asit Uygulamaları ile Giderilmesi. III. Uluslararası Katılımlı Bitki Fizyolojisi Sempozyumu, sf. 54, Çanakkale, Eylül 26-29, Çanakkale.

          Yazılan Ulusal/Uluslararası Kitaplar ve Kitaplardaki Bölümler

  1. Turhan, E. ve Y. Evrenosoğlu. Bahçe Tarımı-I (ISBN: 978-975-06-1049-3) (Bahçe Bitkilerinin Tanımı ve Sınıflandırılması), (Ed:E. Turhan), s: 2-21, Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2372, Açıköğretim Fakültesi Yayını No:1369, Eskişehir (2011, 2013, 2015).
  2. Gülen, H. ve Turhan, E. Bahçe Tarımı-I (ISBN: 978-975-06-1049-3) (Bahçe Bitkilerinin Fizyolojik Esasları), s: 90-107, (Ed:E. Turhan), Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2372, Açıköğretim Fakültesi Yayını No:1369, Eskişehir (2011, 2013, 2015).
  3. Gulen, H., Turhan, E. and Eris, A. "Strawberry: Growth, Development and Diseases:Molecular and Physiological Responses of Strawberry Plants to Abiotic Stress. (Ed: A.M. Husaini and D. Neri). CABI. (2016).

              Editörlükler

  1. Tosun, H., Turhan, E., Aytaç, Z. (2011). Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi Bildiri Kitabı, Cilt I, Cilt II, Cilt III (ISBN:978-9944-0782-2-1), Eskişehir.
  2. Turhan, E. (2011, 2013, 2015).Bahçe Tarımı-I (ISBN: 978-975-06-1049-3) 245 s, Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2372, Açıköğretim Fakültesi Yayını No:1369, Eskişehir. 

           Diğer Yayınlar

  1. Turhan, E. (2000). Çilek Yetiştiriciliğinde Topraksız Kültür Sistemlerinin Kullanım Olanakları. Bursa’da Tarım, 7:12-15.
  2. Turhan, E. (2006). Çilek’te Tuza Dayanım Mekanizması. Bursa’da Tarım, 2:29-30.
  3. Turhan, E. (2006). Çilek Bitkisinde Tuz Stresine Karşı Ortaya Çıkan Bazı Fizyolojik Reaksiyonlar. Bursa’da Gıda&Tarım, 4:18-20.
  4. Turhan, E. and Kargi, S.P. (2007). Strawberry Growing in Turkey. Chronica Horticulturae, 47(2): 18-20.
  5. Turhan, E. (2014). Pırasa (Allium Porrum L.) Yetiştiriciliği. Tarım ve Yaşam.

6)   PROJELER

  1. Bir Topraksız Tarım Şekli Olan Saksı Kültüründe Farklı Yetiştirme Ortamlarının Sera Marul Yetiştiriciliğinde Verime Etkisi Üzerine Bir Çalışma, Ege Üniversitesi Araştırma Fonu Projesi, Yardımcı Araştırmacı, 1995-1996.
  2. Farklı Ortamlarda Yetiştirilen Çileklerin Tuza Dayanıklılık Fizyolojileri Üzerine Araştırmalar, Uludağ Üniversitesi Araştırma Fonu Projesi (Proje No: 2000/24), Yardımcı Araştırmacı, 2000-2002.
  3. Study of environmental and endogenous factors which cause physiological disorders in pepper and examinations of means for their reduction, State of Israel / Ministry of Agriculture Project, Yardımcı Araştırmacı, 2003-2005.
  4. Study of the mechanisms which cause blossom-end rot in pepper and tomato growing under environmental stresses, ARO (Agricultural Research Organization of Israel) Project, Yardımcı Araştırmacı, 2003-2005.
  5. Identification of the anatomical, physiological, and biochemical factors which determine the compatibility and incompatibility in rootstock-scion interaction of vegetable crops grafting, ARO (Agricultural Research Organization of Israel) Project, Yardımcı Araştırmacı, 2004- 2007.
  6. Yüksek Sıcaklık Stresinin Çilek Bitkisinde Antioksidant, Karbonhidrat ve Protein Metabolizmasına Etkileri, Uludağ Üniversitesi, TÜBİTAK TOVAG Projesi (Proje No: 108O063) Yardımcı Araştırmacı, 2008-2011
  7. Kadmiyum Uygulamalarının Marul (Lactuca sativa L.) Bitkisinde Antioksidant, Karbonhidrat, Protein Metabolizması ve Kadmiyum Dağılımı Üzerine Etkileri, ESOGÜ BAP Projesi (Proje No: 200823023), Proje Yürütücüsü, 2008-2013
  8. Bazı Taze Fasulye (Phaseolus vulgaris L.) Genotiplerinin Bor Uygulamalarına Tepkileri, ESOGÜ BAP Projesi (Proje No:201223A105), Proje Yürütücüsü, 2012-2013.
  9. Yüksek Sıcaklık Stresinin Domates Bitkisinde Antioksidan ve Protein Metabolizmasına Etkileri, ESOGÜ BAP Projesi (Proje No: 201323006), Proje Yürütücüsü, 2013-2014.
  10. Çinko Uygulamasının Tuz Stresi Koşullarında Taze Fasulye (Phaseolus vulgaris L.) Bitkisinin Fizyolojik, Biyokimyasal ve Mineral Element İçeriği Üzerine Etkisi, ESOGÜ BAP Projesi (Proje No: 201323D15), Yardımcı Araştırmacı, 2013-2015.
  11. Çilek (Fragaria x ananassa) Bitkisinde Yüksek Sıcaklık Stresi Sırasında Sentezlenen ProteinlerinBelirlenmesi, ESOGÜ BAP Projesi, (Proje No:201323038), Yardımcı Araştırmacı, 2013-2016.
  12. Patates (Solanum tuberosum L.) Çeşitlerinde Tuz Stresi ve Rhizoctonia solani Kühn İnteraksiyonunun Moleküler Düzeyde İncelenmesi, ESOGÜ BAP Projesi, (Proje No: 201423A216), Proje Yürütücüsü, 2015- 2018
  13. Ketencik (Camelina sativa (L.) Crantz) Bitkisinde Soğuk Stresine Toleransın Fizyolojik ve Moleküler Yöntemlerle Araştırılması, TÜBİTAK TOVAG Projesi (Proje No:214O016), Proje Yürütücüsü, 2014-2017
  14. Zeytinde Don Toleransı Yüksek Çeşit Geliştirilmesi ve Don Stresinde Protein ve Karbonhidrat Metabolizmasından Sorumlu Aday Genlerin Belirlenmesi, TÜBİTAK TOVAG Projesi (Proje No:215O811), Proje Yürütücüsü, 2017-devam ediyor
  15. Yüksek Sıcaklık Stresinin Taze Fasulye Genotiplerinde Isı Şoku Proteinlerine Etkileri (Proje No:201923A117), Proje Yürütücüsü, 2019-devam ediyor
  16. Domates Bitkisinde Peroksidaz Enziminin Oksidatif Strese Bağlı Değişiminin Moleküler Düzeyde İncelenmesi (Proje No: 201923A128), Proje Yürütücüsü, 2019-devam ediyor
  17. Dışsal Sukroz Uygulamalarının Üşüme Zararı Koşullarında Domates Bitkisinde Sukroz ve Nişasta Metabolizmasına Etkileri (Proje No: 2020-2931), Proje Yürütücüsü, 2020-devam ediyor

7) PATENTLER

8)   İDARİ GÖREVLER

  1. ESOGÜ Ziraat Fakültesi Fakülte Kurulu Üyesi(2010- devam ediyor) 
  2. ESOGÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı (2011- devam ediyor) 
  3. ESOGÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Bitkisel Biyoteknoloji Anabilim Dalı Başkanı (2012- devam ediyor)
  4. ESOGÜ Ziraat Fakültesi Erasmus Koordinatörü (2012- devam ediyor)
  5. ESOGÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Mevlana Koordinatörü (2013-devam ediyor)
  6. ESOGÜ Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESKAM) Danışma Kurulu Üyesi (2019-devam ediyor)
  7. ESOGÜ Ziraat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi (2010-2019)
  8. ESOGÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi (2010- 2016)
  9. ESOGÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı (2010-2013)
  10. ESOGÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Erasmus Koordinatörü (2010-2012) 
  11. ESOGÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Farabi Koordinatörü (2010-2012)
  12. ESOGÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı (2009-2010) 
  13. ESOGÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkan Yardımcısı (2008-2009) 
  14. ÇOMÜ Bayramiç MYO Müdür Yardımcısı (2006-2008) 
  15. ÇOMÜ Bayramiç MYO Yönetim Kurulu Üyesi (2005-2008) 

9) BİLİMSEL KURULUŞLARA ÜYELİKLER

  1. Türkiye Bahçe Bitkileri Derneği
  2. European Biotechnology Thematic Network Association
  3. Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ZİDEK)

10) ÖDÜLLER ve BURSLAR

  1. “2nd International Course on Protected Cultivation of Crops” kursuna katılım desteği, 1998 (6 hafta). MASHAV, The Agriculture Research Organisation of Israel (ARO), Institute of Agricultural Engineering, Volcani Center, Bet Dagan, ISRAEL.
  2. “Doktora sonrası bilimsel çalışma yapma desteği”, 2003-2005 (24 ay). MASHAV, The Agriculture Research Organisation of Israel (ARO), Institute of Field and Garden Crops, Department of Vegetable Crops, Volcani Center, Bet-Dagan, ISRAEL.
  3. “Erasmus Öğretim Elemanı Değişim Programı kapsamında ders verme hareketliliği” 2009 (1 hafta). Lublin University of Life Science, Faculty of Horticulture, Department of Plant Phsiology, Lublin, POLAND.
  4. “Misafir Araştırmacı”, 2011 (3 ay), YÖK Bursu. Nova Scotia Agricultural College, Department of Plant and Animal Science, Truro, CANADA.
  5. “Erasmus Öğretim Elemanı Değişim Programı kapsamında ders verme hareketliliği” 2013 (1 hafta). University of Technology and Life Sciences in Bydgoszcz; Faculty of Agriculture and Biotechnology, Bydgoszcz, POLAND.
  6. "Proteins in Pepper Plants (Capsicum annuum L.) under Heat Stress" European Biotechnology Congress 2015, 7-9 May Bucharest, The Third Oral Presentation, "EBTNA Mariapia Viola Magni Best Oral Presentation".