TR | EN
Dr. Öğr. Üyesi Zekiye BUDAK BAŞÇİFTÇİ
Dr. Öğr. Üyesi Zekiye BUDAK BAŞÇİFTÇİ
  • Dahili Telefon: +90 222 239 37 50/4854
  • E-Posta: email
  • Özgeçmiş: YÖK Akademik
  • Özgeçmiş: AVESİS Akademik
  • Orchid No: 0000-0002-4034-2537
  • Researher ID: AAG-9293-2020
  • Scopus ID: 55928647400
  • Araştırma Alanları: Tahıllar, Yemeklik baklagiller

1) EĞİTİM

Derece

Bölüm/Anabilim Dalı

Üniversite

Yıl

Lisans

Tarım Ekonomisi

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi

1994-1999

Yüksek Lisans

İşletme Yönetimi

Anadolu Üniversitesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü

1999-2001

Yüksek Lisans

Tarla Bitkileri

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Fen Bilimleri Enstitüsü

2005-2007

Doktora

Tarla Bitkileri

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Fen Bilimleri Enstitüsü

2008-2012

 

2 )  AKADEMİK ÜNVANLAR

Ünvan

Görev Yeri

Yıl

Arş. Gör.

ESOGÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü

2002-2014

Arş. Gör. Dr.

ESOGÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü

2012-2014

Dr. Öğr. Üyesi

ESOGÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü

2014-

 

3) VERDİĞİ DERSLER

Tarla Bitkileri, Tarım Tarihi ve Deontolojisi, Sıcak İklim Tahılları, Serin İklim Tahılları,  Enerji Bitkileri ve Teknolojisi, Tarla Bitkilerinin Standardizasyonu ve Depolanması, Serin İklim Tahıllarının Özel Yetiştirme ve Islahı, Sıcak İklim Tahılları Islahı, Tarla Bitkileri Ekolojisi, Tahıllarda Kalite.

 

4)  YÖNETİLEN TEZLER

4.1 Yüksek Lisans Tezleri

1. Eskişehir Ekolojik Koşullarında Bazı Yulaf Çeşitlerinin Verim ve Verim Unsurlarının Belirlenmesi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Canan YAŞAR - 2019).

2. Orta Anadolu Koşullarında Yetiştirilen Yumuşak Ekmeklik Buğdayların Bisküvilik Kalitesinin Belirlenmesi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Serap TÜRKÖLMEZ - 2018).

 

5)   YAYINLAR

5.1 Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

  1. Budak Başçiftçi, Z.( 2019). Determination Of Relations Between Fresh Yield And Yield Components And Quality Characters By Different Methods İn Sweet Corn Variety Merit. Biological Diversity and Conservation, 12 (2), 31-37.
  2. Olgun M., Karaduman Y., Ayter N.G., Ardıç M., Koyuncu O., Sezer O., Budak Başçiftçi Z.,  Tunca Z.Ş., Belen S., Aydın D., & Katar, D. ( 2018). Ekmekllik Buğday Çeşitlerindeki RGB, HSV Ve Lab Renk Değerleri İle Nitrojen Dozları Ve Kalite Parametreleri Arasındaki İlişki.  Research Journal of Biology Sciences, 11(2), 46-51.
  3. Olgun M., Ardıç M.,  Budak Başçiftçi Z., Katar D., Ayter N.G., Aydın D., Sezer O., Belen S., & Koyuncu, O. (2018). Türkiye’de Hububat Üretiminin Uzun Yıllara Bağlı Değişiminin Analizi.  Research Journal of Biology Sciences, 11(1), 23-28.
  4. Olgun M.,  Sezer O., Turan M.,  Budak Başçiftçi Z., Ayter N.G., Ardıç M., & Koyuncu O. ( 2018). Determination of The Effects Of Mineral On Seed Yield By Different Statistic Methodsin Bread Wheat (Triticum aestivum L.) Under Drought Conditions.  Sakarya University Journal of Science, 22(6), 1701-1719.
  5. Olgun M., Budak Başçiftçi Z., Ayter N.G., & Aydın D. (2017).  Farklı Özellikteki Ekmeklik Çeşitlerin Duyusal Analizler Yönünden Değerlendirilmesi.  Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 12(2), 47-54.
  6. Olgun M., Sezer O., Turan M., Budak Başçiftçi Z., Ayter N.G., Aydın D., Ardıç M., & Koyuncu O. (2017).  Determination of Relationship Between Minerals And Yield Components By Different Statistic Methods İn Bread Wheat (Triticum aestivum L.) Under Irrigated Conditions.  Journal of applied biological sciences, 11(1), 21-28.
  7. "Olgun M., Turan M., Budak Başçiftçi Z., Ayter N.G.,  Ardıç M., & Koyuncu O. (2017).  Determination of Organic Acids on The Development Periods ın Bread Wheat Genotypes.  Biological Diversity and Conservation, 10(3), 136-143.
  8. Olgun M., Budak Başçiftçi Z., Ayter N.G., Turan M., Aydın D., Tunca Z. Ş., Sönmez A.C., & Koyuncu O. (2016).  Potasyum İyodür Uygulamasının Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Biyokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi.  Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 11(2), 46-60.
  9. Olgun M., Onarcan A.O., Özkan K., Işık Ş., Sezer O., Özgişi K., Ayter N.G., Budak Başçiftçi Z., Ardıç M., & Koyuncu O. (2016). Wheat Grain Classification By Using Dense SIFT Features With SVM Classifier.  Computers and Electronics in Agriculture, 122, 185-190.
  10. Olgun M., Ardıç M., Turan M., Sezer O., Budak Başçiftçi  Z., Ayter N.G., & Koyuncu O. (2016).  Changes in The Mineral Contents Of Bread Wheat Genotypes During The Development Periods Of  Wheat.  Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences, 30(2), 79-87.
  11. Olgun M., Budak Başçiftçi Z., Ayter  N.G., & Aydın D. (2016).  Ekmeklik Buğday Çeşit Hatlarında Tartılı Derecelendirme Yönteminin Kullanılabilirliği.  Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 11(2), 91-98.
  12. Olgun M., Budak Başçiftçi Z., Ayter N.G., Turan M., Koyuncu O., Ardıç M., Ağar G., ;& Takıl  E. (2015).  Genetic Divergence in Some Barley (Hordeum vulgare L.) Genotypes by RAPD and ISSR Analyses.  Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 10(2), 102-109.
  13. Olgun M., Karaduman Y., Tunca Z. Ş., Akın A., Yorgancılar Ö, Budak Başçiftçi Z., Ayter N. G., & Takıl E. (2015).  Comparison Of Some Quality Characteristics İn Kinoa  Chenopodium quinoa   Buckwheat  Fagopyrumes Culentum   Siyez Wheat  Triticum monococcum  and Bread Wheat  Triticum aestivum  By Principle Componentanalysis.  Biological Diversity and Conservation, 8(3), 153-158.
  14. Budak Başçiftçi Z., & Kınacı G. (2015).  Investigation on Quality Characters And Correlations Among Hardness With Others İn Bread Wheat.  Gıda , 40(4), 187-192.
  15. Olgun M., Turan M., Budak Başçiftçi Z., Ayter  N.G., Ardıç M., Taşçı S., Koyuncu O., & Aygün C. (2015).  Impact of Waterlogging Stress On Yield Components And Chemical Characteristics Of Barley  Hordeum vulgare.  Biological Diversity and Conservation, 8(1), 104-113.
  16. Ardıç M., Olgun M., Sezer O., Özgişi K., Yaylacı K., Budak Başçiftçi, Z., Ayter N.G., & Koyuncu O.(2015).Comparıson Of Folıar Anatomy Of Ten Bread Wheat  Trıtıcum  Poaceae  And Ten Barley  Hordeum  Poaceae  Cultıvars. Pakistan Journal of Botany, 47(5), 1989-1997.
  17. Olgun M., Yorgancılar Ö., Uzun P., Budak Başçiftçi Z.,  Ayter N.G., Koyuncu O., & Ardıç M. ( 2015). Determining differences between physiologic and  quality characters gliadin and glutenin electrophoretic bands in bread wheat.  Custos e Agronegocio.
  18. Olgun M., Yorgancılar Ö., Budak Başçiftçi Z., & Ayter N.G. (2014).  Ekmeklik Buğdayda Triticum aestivum L   Bazı Kalite Parametrelerinin Farklı İstatistiki Metodlarla İncelenmesi.  Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 9(2), 59-68.
  19. Alan Ö., Kınacı E., Kınacı G., Budak Başçiftçi Z., Evrenosoğlu Y., Sönmez K., & Kutlu İ. (2014).  Hasat Sonrası Değerlendirme Şekillerine Göre Şeker Mısırın Tane Kalitesinde Meydana Gelen Değişimlerin Belirlenmesi.  Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 9(2), 49-58.
  20. Alan O., Kınacı G., Kınacı E., Budak Başçiftçi Z., Sönmez K., Evrenosoğlu Y., & Kutlu I. (2014).Kernel Quality Of Some Sweet Corn Varieties İn Relation To Processing. Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca,  42(2): 414-419.
  21. Olgun M., Kutlu I., Ayter N.G.,  & Budak Başçiftçi, Z. ( 2014). Assessing Stabiliy Performance Of Wheat Genotypes For Yield And Some Yield Components Under İrigated And Non-İrragated Conditions. Custos e @gronegócio on line, 10(3):2-23.
  22. Alan Ö., Kınacı G., Kınacı E., Kutlu I., Budak Başçiftçi Z., Sönmez K., Evrenosoğlu Y. (2013).Genetic Variability And Association Analysis Of Some Quantitative Characters İn Sweet Corn. Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, 41(2):404-413.
  23. Budak Başçiftçi Z., & Kınacı E. (2013).  Effects of Various Plant Arrangements On Yield And Yield Components Of Bush Bean At Bush Bean   Sweet Cornintercropping in Eskişehir Turkey.  Biological Diversity and Conservation , 6(2), 97-104.
  24. Olgun M., Budak Başçiftçi Z.,  Ayter N.G., Kutlu İ., Akın A., & Karaduman Y. (2013).  Ekmeklik Buğday  Triticum aestivum L   Çeşitlerinde Protein Oranının Üç Farklı Analiz Yöntemine Göre Karşılaştırılması Üzerine Bir Araştırma.  Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 8(2), 80-87.
  25. Budak Başçiftçi, Z., Kınacı G., & Kınacı E. (2013).  Genetic Variability And Heritability Association With Spike Yield And Related Charactersin Durum Wheat  Triticum durum  L   Desf.  Food, Agriculture and environment, 11(3-4), 781-784.
  26. Olgun M., Erdoğan S., Kutlu İ., Ayter  N.G., & Budak Başçiftçi Z. (2013).  Evaluation Acreage Production And Yield On Barley By Krigging Method İn Turkey.  Anadolu Journal of Agriculture Sciences, 28(3), 141-149.
  27. Olgun M., Kutlu İ., Ayter N.G., Yorgancılar Ö., & Budak Başçiftçi Z. (2013).  Determination of Genetic Diversity in Bread Wheat T. aestivum L   by Agronomic and Quality Traits and SDSPAGE Method.  Global Journal of Science Frontier ResearchAgriculture and Veterinary , 13(8).
  28. Olgun M., Erdoğan S., Kutlu İ.,  Ayter N. G., & Budak  Başçiftçi Z. (2013).  Evaluation Acreage  Production And Yield Of Wheat  T  aestivum L   By Krigging Method İn Turkey.  Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, 14(1), 162-171.
  29. Şanal T., Olgun M., Erdoğan S., Pehlivan A., Yazar S., Budak Başçiftçi Z., Kutlu İ., & Ayter N.G. (2012).  Quality Analysis Of Turkey İn Bread Wheat By İnterpolation Techniqueıı  White Hard Bread Wheat.  Biological Diversity and Conservation, 5(3), 134-139.
  30. Şanal T., Olgun M., Erdoğan S., Pehlivan A., Yazar S., Budak Başçiftçi Z., Kutlu İ., & Ayter N.G. (2012).  Quality Analysis of Turkey in Bread Wheat By Interpolation Techniqueı  Red Bread Wheat.  Biological Diversity and Conservation, 3(3), 69-75.
  31. Budak Başçiftçi Z., & Kınacı E. (2012).  Eskişehir de Bodur Fasulye İle Karışık Ekilen Şeker Mısırında Farklı Ekim Düzenlemelerinin Verim Ve Verim Ögelerine Etkileri.  Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 7(2), 93-102.
  32. Olgun M., Erdoğan S., Kutlu İ., Ayter N.G., & Budak  Başçiftçi Z. (2012).  Buğday  Triticum aestivum L   ve Arpanın  Hordeum vulgare L  Orta Anadolu Bölgesi'ndeki Üretim Potansiyeli.  Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 7(2), 81-92.
  33. Olgun M., Ayter N.G., Kutlu İ., & Budak Başçiftçi Z. (2012).  Farklı Gamma Işını Dozlarının Ekmeklik Buğdayda Fide Gelişimi Üzerine Etkisi. Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 7(2), 73-80.
  34. Olgun M., Kutlu İ., Ayter N.G., Budak Başçiftçi Z., & Kayan N. (2012).  Farklı Silajlık Mısır Genotiplerinin Eskişehir Koşullarında Adaptasyon Yeteneklerinin Belirlenmesi.  Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi, 5(1), 93-97.
  35. Kutlu İ., Ayter N.G., & Budak Z., (2009).  Genetic Variations of Triticale Genotypes in Different NaCl Concentrations.  Journal of Applied Biological Sciences, 3(3), 21-27.

 

5.3 Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında  (Proceedings) Basılan Bildiriler

 

  1. Budak Başçiftçi Z., Ayter N.G., & Olgun M. (2019).  Eskişehir Koşullarında Yetiştirilen Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Verim, Verim Unsurları ve Stabilite Kabiliyetleri Yönünden Değerlendirilmesi.  Türkiye 13. Ulusal 1. Ulusallararası Tarla Bitkileri Kongresi, 39-47.
  2. Ardıç  M., Olgun M., Sezer O., Çiçek A., Budak Başçiftçi Z., Ayter N.G., & Koyuncu O. (2017).  The Effects of  Some Heavy Metal Pollutants on Faculty of Agriculture of ESOGU Planting Wheat Fields in Eskişehir-Turkey.  3 rd International Congress on Applied BiologicalSciences.
  3. Alan Ö., Kinaci E., Kinaci G., Budak Başçiftçi Z., Sönmez K., Kutlu İ., and Evrenosoglu, Y.  (2013). Variability, Heritability and Association Analysis for Yield, Yield Components and Kernel Quality in Sweet Corn (Zea mays saccharata Sturt.), International Plant Breeding Congress, 10-14 November, Antalya, Turkey.
  4. Tolay İ., Gülmezoğlu N.,  & Budak Başçiftçi Z., (2013). Effects of Increased Phosphorus Rates on Yield and Phosphorus Concentration in Grain and Straw of Triticale Genotypes, 17th International Plant Nutrition Colloquium (IPNC) is "Plant nutrition for Nutrient and Food Security", 19-22 August, Istanbul, Turkey.

5.4 Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler

  1. Ardıç M, M. Olgun, Z. Budak Başçiftçi, N.G. Ayter, (2014). Bazı Buğday (Triticum aestivum L.) Çeşitlerinde PEG (Polyethylene Glycol) Stresine Karşı Büyüme ve Klorofil Flüoresans Parametrelerinde Meydana Gelen Değişimler. 22. Ulusal Biyoloji Kongresi, 23-27 Haziran 2014, Eskişehir
  2. Olgun M, Z. Budak Başçiftçi, N.G. Ayter, M Ardıç, (2014). Bitki Islahında Prolinin Kuraklığa Tolerans Bakımından Önemi. 22. Ulusal Biyoloji Kongresi, 23-27 Haziran 2014, Eskişehir.
  3. Budak Başçiftçi Z, T. Aysal, G. Kınacı, E. Kınacı, (2013). 1970 Öncesi ve Sonrasında Üretime Alınan Kışlık Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Verim, Başak Özellikleri ve Hasat İndeksi Yönünden Farkları ve Özellikler Arası İlişkiler. İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, 2-4 Ekim 2013, Niğde.
  4. Aysal T, Z. Budak Başçiftçi, G. Kınacı, E. Kınacı, (2013). Orta Anadolu’nun Önemli Makarnalık Buğday Çeşitlerinde Bayrak Yaprak Alanı ile Başak Özellikleri,  Hasat indeksi ve Verim Arasındaki İlişkiler.  İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, 2-4 Ekim 2013, Niğde.
  5. Budak Başçiftçi Z, İ. Kutlu, N.G. Ayter, G. Kınacı, E. Kınacı, (2013). Yağmurlama ve Damla Sulama Yöntemlerinin Buğdayda Verim ve Verim Ögelerine Etkilerinin Karşılaştırılması. Türkiye X. Tarla Bitkileri Kongresi, 10-13 Eylül 2013, Konya.
  6. Sönmez K, Z. Budak Başçiftçi, Ö. Alan, İ. Kutlu, Y. Evrenosoğlu, N.G. Ayter, (2011). Eskişehir Ekolojik Koşullarında Bazı Şeker Mısırı Çeşitlerinin (Zea mays L.var. Saccharata) Tarımsal Özelliklerinin ve Yetiştirme Olanaklarının Belirlenmesi. I.Ulusal Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi, 27-30 Nisan 2011, Eskişehir.
  7. Sönmez K, Ö. Alan, Z. Budak Başçiftçi, (2011). Eskişehir Ekolojik Koşullarında Bazı Salata Marul (Lactuca sativa L.) Çeşitlerinin Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. I.Ulusal Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi, 27-30 Nisan 2011, Eskişehir.
  8. Kutlu İ, N.G. Ayter, Z. Budak, (2010). Kuru ve Sulu Koşullarda Yapılan Çinkolu Gübrelemenin Aspirin Tarımsal Özelliklerine Etkisi. I. Ulusal Toprak ve Su Kaynakları Kongresi, 1-4 Haziran 2010. Eskişehir.
  9. Kutlu İ., Budak Z., Ayter N.G., Er C., Kınacı G., Kınacı E. (2009). Makarnalık Buğday Çeşitlerinde Kuraklığa Dayanıklılık Parametrelerinin Belirlenmesi. Türkiye VIII. Tarla Bitkileri Kongresi, 19-22 Mayıs 2009, Hatay
  10. Ayter N.G., Z. Budak, İ. Kutlu, C. Er, G. Kınacı, E. Kınacı,(2009). Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Eskişehir Koşullarında Verim ve Kalite Özelliklerinin Stabilitesi. Türkiye VIII. Tarla Bitkileri Kongresi, 19-22 Ekim 2009, Hatay.
  11. Kınacı G, Z. Budak, İ. Kutlu, F. Gündüz, C. Bozkuş, P. Tarhan, N. Tavas, B.N. Gıcı, E. Kınacı, (2008). Orta Anadolu Koşullarına Uygun Ticari Buğday Çeşitlerinin Bazı Tarımsal Özellikleri ve Özellikler Arasındaki İlişkiler. Ülkesel Tahıl Sempozyumu, 2-5 Haziran 2008, Konya.
  12. Kınacı G, Z. Budak, İ. Kutlu, F. Gündüz, C. Bozkuş, P. Tarhan, N. Tavas, B.N. Gıcı, E. Kınacı, (2008). Sulu Koşullarda Ekmeklik Buğday Çeşitlerinde Yaprak Özellikleri İçin Genotipik Farklılıkların Belirlenmesi. Ülkesel Tahıl Sempozyumu, 2-5 Haziran 2008, Konya.
  13. Kınacı G., Budak Z., Kutlu İ., Gündüz F., Bozkuş C., Tarhan P., Tavas N., Gıcı B.N.,&  Kınacı E. (2008).  Kışlık makarnalık buğday çeşitlerinde hasat indeksi ile başak özellikleri arasındaki ilişkiler, Ülkesel Tahıl Sempozyumu, 2-5 Haziran 2008, Konya.
  14. Kınacı G., Budak Z., Kutlu İ., Gündüz F., Bozkuş C., Tarhan  P., Tavas N., Gıcı B.N., & Kınacı E. (2008). Kuru Koşullarda Arpada Hasat İndeksi İle Başak Özellikleri Arasındaki İlişkiler. Ülkesel Tahıl Sempozyumu, 2-5 Haziran 2008, Konya.
  15. Gülmezoğlu N, G. Kınacı, Z. Aytaç, İ. Tolay, Z. Budak, E. Kınacı, (2007). Kuru Koşullarda Tritikalenin Verim, Verim Unsurları ve Kalitesi Üzerine Değişik Azotlu Gübrelerin Etkileri. VII. Türkiye Tarla Bitkileri Kongresi, 25-27 Haziran 2007, Erzurum.
  16. Tolay İ,  K. Sönmez, Z. Aytaç, Z. Budak, Ö. Çetin, (2006). Sebzelerde Tuzluluk Stresi. VI Sebze Tarımı Sempozyumu, 19-22 Eylül 2006, Kahramanmaraş.
  17. Budak Z. (2006). Şeker Yasasındaki Değişikliğin Şekerpancarı Üreticisine Olan Etkileri: Eskişehir İli Alpu İlçesi Araştırması. Türkiye VII Tarım Ekonomisi Kongresi, 13-15 Eylül 2006, Antalya.
  18. Tolay İ., Budak Z., Aytaç Z., & Kayan N. (2006). Türkiye’de Yemeklik Dane Baklagillerin Üretimi ve Ticareti. Türkiye VII Tarım Ekonomisi Kongresi, 13-15 Eylül 2006, Antalya.
  19. Kınacı G., Avcıoğlu R., Budak Z., & Kınacı E. (2006). Geliştirilmiş Buğday Hatlarında Bazı Kalite Değerlerinde Genetik Varyabilite.  Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, 7-8 Eylül 2006, Gaziantep.
  20. Güngör H., Gülmezoğlu N., Budak Z. (2005). Tarımsal Üretimde Potasyumun Yeri ve Eskişehir’de Potasyum üzerine yapılan çalışmalar. Tarımda Potasyumun Yeri ve Önemi Çalıştayı, 3-4 Ekim 2005, Eskişehir.
  21. Tolay İ, Z. Aytaç, N. Gülmezoğlu, Z. Budak, G. Kınacı, E. Kınacı, (2005). Tahıllarda Fitik Asit İçeriği ve Beslenme Açısından Önemi. Türkiye 6. Tarla Bitkileri Kongresi, 5-9 Eylül 2005, Antalya.
  22. Kınacı, G., Kaygısız, Z., Gülmezoğlu, N., Tolay, İ., Budak Z. (2004). Değişik Azotlu Gübrelerin Kışlık Kanolada (Brassica napus ssp. oleifera L.) Verim ve Verim Öğelerine Etkisi. 3. Ulusal Gübre Kongresi, 11-13 Ekim 2004, Tokat.
  23. Budak Z. (2004). Türkiye’de Makarnalık Buğday Üretimi, Makarna Sanayinin Ekonomik Yapısı ve Eskişehir İlindeki Durum. Türkiye VI. Tarım Ekonomisi Kongresi, 16-18 Eylül 2004, Tokat.
  24. Gülmezoğlu N, Z. Kaygısız, Z. Budak, İ. Tolay, (2003). Orta Anadolu'nun Kıraç Koşullarında Tatlıcak-97 Tritikale Çeşidinin Tohum Miktarının Belirlenmesi. GAP III. Tarım Kongresi, 2-3 Ekim 2003, Şanlıurfa.

            5.6 Diğer Yayınlar

  1. Budak Başçiftçi Z, G. Kınacı, 2013. Makarnalık Buğdayın Protein İçeriğinin Makarna Kalitesine Etkisi. Eskişehir Ticaret Borsası Dergisi, 4(9): 7-10.
  2. Kınacı G, Z. Budak Başçiftçi, 2013. Bisküvi Üretiminde Un Özellikleri ve Değerlendirme Kriterleri. Eskişehir Ticaret Borsası Dergisi, 4(8): 16-17.
  3. Kınacı G, Z. Budak Başçiftçi, 2012. “Kepekli Ekmek”. Eskişehir Ticaret Borsası Dergisi, 3(7):6-7.
  4. Kınacı E, G. Kınacı, Z. Başçiftçi, İ. Kutlu, N.G. Ayter, S. Özdemir, 2011. “Kışlık Buğdayda Yağmurlama ve Damla Sulama Yöntemlerinin Bazı Tarımsal Özelliklere Etkilerinin Karşılaştırılması”. Eskişehir Ticaret Borsası Dergisi, 2(4): 38-41.
  5. Kınacı G, Z. Başçiftçi, N.G. Ayter,  E. Kınacı, 2010. “Beslenmemizin Vazgeçilmezi Ekmek ve Çeşitleri”. Eskişehir Ticaret Borsası Dergisi, 1(3): 17-18.
  6. Kınacı E, G. Kınacı, Z. Budak, 2010. “Bitki Hayvan ve İnsanlarda Çinko Eksikliğinin Etkileri ve Çinkonun Eskişehir Topraklarındaki Durumu”. Eskişehir Ticaret Borsası Dergisi, 1(2):12-15.
  7. Kınacı E, Z. Budak, 2010. “Tarım Topraklarının Doğru Kullanımı”. Eskişehir Ticaret Borsası Dergisi, 1(2):24-25.

 

6)   PROJELER

  1. Eskişehir'de Geniş Alanlarda Üretilmekte Olan Bazı Mısır Çeşitlerinin Körpe Tüketime Uygunluğunun Belirlenmesi, BAP, (Proje No: 20202749) 2020.
  2. Bazı Buğday Çeşitlerinde Verim, Verim Unsurları ve Kalite Parametrelerinin İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma, BAP, (Proje No:2018-2215), Araştırmacı, 2018-2019. 
  3. Ekmeklik Buğday ve Karabuğday Çeşitlerinde Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi, BAP (Proje No:2016-1225), Araştırmacı, 2016 -2018.
  4. Kuru ve Sulu Koşullar İçin Geliştirilen Tahıl Çeşit Adaylarının Agronomik ve Kalite Özellikleri İle Bunlar Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi , BAP, (Proje No:200923019) Araştırmacı, 2009-2015.
  5. Eskişehir Ekolojik Koşullarında Bazı Şeker Mısırı  Zea Mays L  var  saccharata  Çeşitlerinin Verim  Verim Öğeleri ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi, BAP, (Proje No:200823026) Araştırmacı, 2008-2012.
  6. Artan Azot ve Fosfor Dozlarının Tritikalenin Azot  Fosfor Kullanım Etkinliğine  Protein  Nitrat İçeriği ve Tane Verimi Üzerine Etkileri, BAP, (Proje No:200523005) Araştırmacı, 2005-2008.
  7. AB’ye Entegrasyon için Sürdürülebilir İşbirliği ve Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesi Hibe Projesi. 2008-2009.

 

8)   İDARİ GÖREVLER

  1. ESOGÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Bölüm Başkan Yardımcılığı, 2015-Devam ediyor