TR | EN
PATENT VE YÜRÜTÜLEN PROJELER (2020 YILI)

PATENT

     KONAR, N. Toksin Bağlayıcı Yem Katkı Maddesi (Kabul Tarihi: 22.04.2020, Patent No: 2016-GE-270195)

 

PROJELER

KONAR, N.  Yumuşak Şekerlemeler İçin Enkapsüle Mikroalgal Biyomaslardan Doğal Renklendirici Geliştirilmesi. TÜBİTAK-TOVAG1001-(219O328). Yürütücü, 2020-2023.

KONAR, N.  TÜBİTAK TEYDEB 3191332 - Yürütücü Kuruluş: Eti Gıda A.Ş., Danışman, 2020-2022.

KONAR, N. TÜBİTAK-TEYDEB 1501 - 3191099, Yürütücü Kuruluş: Tayaş Gıda Ar-Ge Merkezi, Danışman, 2019-2022.

KONAR, N.  Model Jellerde Tekstürel Özelliklere Bağlı Olarak Şeker Salınımının Belirlenmesi ve Nümerik Olarak Modellenmesi. TÜBİTAK – TOVAG-1001- (119O642), Araştırmacı, 2019-2020

KONAR, N.  Çikolata Pre-Kristalizasyon Kinetiğinin ve Oluşan Polimorf Çeşitlerinin Belirlenmesine Yönelik Reometre Temelli Yeni Metot Geliştirilmesi TÜBİTAK – TOVAG -1001- (119R006), Araştırmacı, 2019-2021

KONAR, N.  TÜBİTAK-TEYDEB-3180060, Yürütücü Kuruluş: Tayaş Gıda Ar-Ge Merkezi, Danışman, 2018-2020

GÜLBANDILAR, A. Benzensülfonik Asit Türevleri ile Dipiridin Türevlerinin Proton Transfer Tuzları ve Metal Komplekslerinin Sentezi, Karakterizasyonu ve Biyolojik Özelliklerinin İncelenmesi. Dumlupınar Üniversitesi BAP (2020/07) (Araştırmacı)–2020

GÜLBANDILAR, A.  2-Amino-3-Substitüepiridin Türevleri ile Sülfamoyilbenzoik Asit Türevlerinin Proton Transfer Tuzları ile Bunların Cu (II) Komplekslerinin Sentezi, Karakterizasyonu ve Biyolojik Özelliklerinin İncelenmesi. Dumlupınar Üniversitesi BAP (2020/02) (Araştırmacı)– 2020

GÜLBANDILAR, A. Geleneksel Tarhana Yapımında Fermentasyon İşleminin Şerbetçi Otu Kullanılarak Gerçekleştirilmesi ve Üretilen Tarhananın Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Araştırılması. ESOGÜ BAP (202023013) (Yürütücü) – 2020 

KARADUMAN, Y. Ülkesel Ekmeklik Buğday Alım Baremi İçin Taşınabilir V-NIR Cihazı Geliştirilmesi-TÜBİTAK 1005-120O226 Araştırmacı/Uzman (2020-2022) 

KARADUMAN, Y. Sevgili Dostum Ekmek-Araştırmacı (TÜBİTAK 4004)-119B699 (2020) 

KARADUMAN, Y. Farklı Azot Bantları Kullanılarak Kalitesi Yüksek ve Stabil Ekmeklik Buğday Islahı-Proje Danışmanı-TÜBİTAK Kobi ARGE Başlangıç 1507-Proje No 7190097- (2019-2020) 

KARADUMAN, Y. Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Kışlık Ekmeklik Buğday Islah Materyalinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi– Araştırmacı ve Proje Yürütücüsü (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TBAD/17/A07/P01/006 (2017-2021) 

KARADUMAN, Y. Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Kışlık Makarnalık Buğday Islah Materyalinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi– Araştırmacı ve Proje Yürütücüsü (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TBAD/17/A07/P01/007 (2017-2021) 

KARADUMAN, Y. Geçit Bölgesi Yulaf Islah Araştırmaları–Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TBAD/14/A12/P08/002. 

KARADUMAN, Y. Geçit Bölgesi Tritikale Islah Araştırmaları–Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TBAD/14/A12/P08/001. 

KARADUMAN, Y. Eskişehir Koşullarında Buğdayda Azotlu Gübre Kalibrasyonu–Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü-TAGEM/TBAD/16/A12/P01/004. 

KARADUMAN, Y. Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arpa Kalite Çalışmaları–Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TBAD/13/A12/P05/006. 

KARADUMAN, Y. Ekmeklik Buğdayın Anter Kültürüne Yanıtında Gen Etkilerinin Diallel Analizler İle Araştırılması-Araştırmacı/Uzman  (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü) 

KARADUMAN, Y. Geçit Bölgesi Nohut Islah Araştırmaları-Kalite Araştırmaları- Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TBAD/Ü/18/A7/P3/3. 

KARADUMAN, Y. Seçilmiş Altı Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.) Çeşidinin Diallel F1 Melez Döllerinde Bazı Tarımsal, Fizyolojik ve Kalite Karakterlerinin Kalıtımı Üzerinde Bir Araştırma. Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TA/03/03/01/004. 

KARADUMAN, Y. Geçit Bölgesi Kuru Fasulye Islah Araştırmaları-Kalite Araştırmaları-Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)TAGEM/TBAD/Ü/18/A7/P3/4. 

KARADUMAN, Y. Geçit Kuşağı Tarımsal Araştrrma Enstitiüsü Müdürlüğü Yemeklik Tane Baklagil Islah Programı İçin Bazı Besin İçerikleri Yüksek Kuru Fasulye ve Nohut Ebeveynlerin Belirlenmesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Araştırma Geliştirme Destek Programı-Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü) 

KARADUMAN, Y. Domateste (Lycopersicon esculentum) Malç Uygulamalarının Su Stresi Koşullarında Verim, Kalite ve Stres Parametreleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi. Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü) 

KARADUMAN, Y. Kuru ve Sulu Koşullarda Yetiştirilen Farklı Buğday Türleri (Triticum spp.)  ile Birlikte İnterspesifik ve İntergenerik Türlerin Morfolojik ve Biyokimyasal Karakterizasyonu-Selçuk Üniversitesi BAP projesi-Proje Çalışanı